Bölgede son 14 saat içinde Diyarbakır, Malatya ve Bingöl belli aralıklarla sallandı. Depremler, üç kentte de panik yarattı. Malatya’da 22 kişi hafif yaralandı.
Merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 4,3 büyüklüğündeki deprem sabaha karşı saat 04.55’te meydana geldi. Yerin 7.4 kilometre yerin altındaki deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Dün Diyarbakır ve Malatya depremleriyle gerginlik yaşayan vatandaşlar endişelendi. Bazı vatandaşlar sarsıntı sonrası dışarı çıktı.
Dün önce Diyarbakır’da 4,2, ardından Malatya’da 5,3 büyüklüğünde depremler olmuştu. Yeşilyurt merkezli depremde, 1 metruk bina yıkılmış, 2 ağır hasarlı bina ise yan yatmıştı. Korku, panik ve yüksekten atlama sonucu 22 kişi hafif yaralanmıştı. Yeni depremler ve artçı sarsıntılardan korkan birçok vatandaş geceyi sokakta geçirmişti.