Dünya, her köşesinde bir sürü sırrı barındırıyor ve bazen en küçük varlıkların bile büyük sürprizlerle dolu olabileceğini unutuyoruz. 

Londra'daki Doğa Tarihi Müzesi'nden Profesör Beth Okamura, bilim dünyasını şaşırtacak bir keşif yaptı. Dünyadaki en küçük hayvanların mikroskop altında gizlendiğini ortaya koydu.

KUM TANESİNDEN KÜÇÜK

Mikroskobik omurgasızlar olarak bilinen "miksozoanlar", yetişkinlikte sadece bir hücreden oluşuyorlar. Bu minik canlılar, 0,02 milimetrelik boyutlarıyla (ki bu, bir kum tanesinden bile daha küçük) adeta doğanın gizli kahramanları haline geliyor. 

Okamura, miksozoanların, omurgasız ve omurgalı konakçılarda yaşayan hastalıklı hücreler üreterek çevrelerinde dolaştığını söyledi.

Bu minik mucizelerin sadece hastalık yayma amacı gütmediklerini, bazılarının zararsız, hatta bazılarının faydalı olabildiğini kaydeden Okamura, dünya üzerinde binlerce miksozoan türü olduğu düşünüldüğünde, bu küçük mucizelerin sayısız potansiyeli göz önüne alındığında, araştırmacıların hala keşfedeceği çok şeyin olduğunu ifade etti.E N K Ü Ç Ü K

Madeni para üzerindeki dünyanın en küçük omurgalı hayvanı 

Okamura, ''Bu minik mucizeler, doğanın ne kadar çeşitlilik barındırdığını ve ne kadar büyük sırları olduğunu gösteriyorlar. Araştırmacılar, daha küçük varlıkların belki de daha büyük keşifler getireceğine inanıyorlar. Belki de, dünyanın en küçük canlılarının hikayesi, aslında en büyük sırları taşıyan bir dünyanın kapılarını açıyor''dedi.

KAYNAK: livesience

İsveçliler icat etti, tüm dünya kullanıyor. İsveçliler icat etti, tüm dünya kullanıyor.

Editör: EYYUP KAÇAR