Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi eski belediye başkanı avukat Ramazan Kartalmış, hakkındaki soruşturma için daha önce uyarmasına rağmen YKS sınavının sabahında evi basıldı.

Ergani ilçesinde 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan avukat Ramazan Kartalmış, bu sabah yürütülen bir soruşturma kapsamında evi basılarak gözaltına alındı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren’in sosyal medyada paylaştığı “Bu nasıl bir kötülüktür” başlıklı mesajı olayın başka boyutunu ortaya çıkardı. 

Baro Başkanı Eren paylaşımında, “Av.Ramazan Kartalmış, soruşturmadan daha önce haberdar olup sizlere çocuğunun  üniversite sınavına hazırlandığını, olası bir ev baskınından etkilenmemesi için ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği halde sınav sabahında evine baskın yaptınız.” dedi. 

Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı Saklı cennete girişe de yüzde 74 zam yapıldı

Ergani Eski Belediye Baskani Ramazan Kartalmis Gozaltina Alindi E7Fea0“ÇOCUĞUM SINAVA GİRİYOR, SINAV GÜNÜ EVİ BASMAYIN”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, CEGA Medya’ya yaptığı açıklamada, meslektaşları olan Kartalmış’ın hakkında soruşturma açıldığını öğrendiğini ve bunun için savcılığa gidip ifade vermek istediğini belirterek, “Öğrendiğimiz kadarıyla çocuğunun YKS sınavına hazırlandığını ev baskını ile psikolojisinin bozulacağını belirtmesine rağmen evinin YKS sınavının yapılacağı sabah basılması tesadüf olabilir mi? Bu kötülük değil de nedir? Kaldı ki belediye başkanlığı yapmış olan meslektaşımız sürekli Adliyede olan bir isim” dedi. 

102808BOĞAZİÇİ’NE DERECE İLE GİREN KIZINI KAYBETMİŞTİ

YKS sınavının yapıldığı sabah saatlerinde evine düzenlenen baskında gözaltına alınan Ergani eski Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Boğaziçi Üniversitesine derece ile giren kızı Arjen Jiyan Kartalmış’ı da, 2020 yılında kaybetmişti. Kandıra Babalı Sahilinde arkadaşları ile birlikte denize giren Aryen Jiyan Kartalmış (19) boğularak yaşamını yitirmişti.

Editör: Ferit Aslan