Evlilik kredisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni evlenecek olan çiftlere verilecek bir destek programıdır. Bu program sayesinde, genç çiftler evlilik masraflarını karşılamak için 150 bin TL faizsiz kredi alabilecekler. Bu kredi, evlilik kredisi olarak bilinen bir hesaba yatırılacak ve çiftler bu hesaptan istedikleri zaman para çekebilecekler.

Mardin 2. kademe içme suyu isale hattında çalışmaları Mardin 2. kademe içme suyu isale hattında çalışmaları

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi başvuru şartları şöyledir:

  • Başvuru yapan çiftlerin 18-27 yaş arasında olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan çiftlerin ilk kez evleniyor olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapan çiftlerin gelir kriterine uygun olması gerekmektedir. Gelir kriteri, asgari ücretin 3 katından fazla olmamaktır.
  • Başvuru yapan çiftlerin, terör, uyuşturucu, insan ticareti, cinsel istismar gibi suçlara karışmamış olması gerekmektedir.
  • Öncelikli olarak başvurular deprem bölgesinden alınacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evlilik kredisi başvuruları, 15 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacaktır. Başvuru yapmak isteyen çiftler, e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sayfasından evlilik kredisi başvuru formunu dolduracaklardır. Başvuru formunda, çiftlerin kimlik bilgileri, gelir durumu, evlilik tarihi, deprem bölgesinde yaşama durumu gibi bilgiler istenecektir. Başvuru formu doldurulduktan sonra, başvuru onaylanıp onaylanmadığı e-posta veya SMS yoluyla bildirilecektir.

EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?

Evlilik kredisi geri ödeme planı şöyledir:

  • Evlilik kredisi alan çiftler, kredinin geri ödemesine iki yıl sonra başlayacaklardır. Yani, evlilik tarihinden itibaren iki yıl boyunca krediye faiz işlemeyecektir.
  • Evlilik kredisi alan çiftler, krediyi 24 ayda geri ödeyeceklerdir. Yani, iki yıl sonra başlayan geri ödeme süresi, iki yıl daha devam edecektir.
  • Evlilik kredisi alan çiftler, krediyi aylık eşit taksitler halinde geri ödeyeceklerdir.
  • Evlilik kredisi alan çiftler, krediyi erken ödemek isterlerse, herhangi bir ceza veya faiz ödemeyeceklerdir.

Evlilik kredisi, yeni evlenecek olan çiftlere büyük bir fırsat sunmaktadır. Bu kredi sayesinde, genç çiftler evlilik hayallerini gerçekleştirmek için maddi bir destek almış olacaklardır.

Editör: Ayşegül Yaşar