Feyza Altun, hukuk fakültesi koridorlarında başlayan yolculuğunu, insan hakları savunucusu olarak devam ettiriyor. Dün akşamki paylaşımı, onu bir kez daha Türkiye’nin gündemine taşıdı. Ancak bu kez, paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla başlatılan soruşturma, Altun’un hayatını tekrar gündeme getirdi.  Peki, Feyza Altun kimdir? Feyza Altun neden gözaltına alındı? İşte detaylar...

Murat Ünalmış oğlunu kucağına aldı Murat Ünalmış oğlunu kucağına aldı

NE DEMİŞTİ?

Altun, X hesabından Farsça bir şiir yayınlamıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı da bu şiire “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” yorumu yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, “Şeriate s..kayım” diyerek karşılık vermişti. 

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlayan Altun, aynı zamanda Tarafsız Çalışan Anneler Platformu'nun kurucusudur. Birden fazla kitap yazmış olan Altun'un kitapları arasında Kadının Fenni, Kadının Derdi ve Kadının Erki üçlemesi de bulunuyor.

Avukat Feyza Altun, İlker Sungurlar ile evlidir.

Daha öncesinde İlker Meriç ile olan evliliğinden bir erkek çocuğu bulunmaktadır.

2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti.

Editör: Ayşegül Yaşar