Askerlikten dönen Dağhan'ın (Çağatay Ulusoy) hayatının altüst olması ve gaddara dönüşümünü anlattan Gaddar dizisi Fox TV ekranlarında izleyicileriyle buluştu. Çağatay Ulusoy, yeni dizisi Gaddar ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Dizide, zengin ve acımasız bir iş adamı olan Dağhan karakterini canlandıran Ulusoy, oyunculuk kariyerinde pek çok başarıya imza attı. Peki, Çağatay Ulusoy kimdir? Gerçek adı nedir? Kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte, Çağatay Ulusoy’un hayatına dair merak edilenler…

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

Çağatay Ulusoy, 23 Eylül 1990 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babası Bulgaristan göçmeni, annesi ise Boşnak kökenli bir aileden gelmektedir. Avcılar Lisesi’nde okuduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümü’ne girdi. Ancak oyunculuk tutkusu ağır bastı ve Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri almaya başladı.

ÇAĞATAY ULUSOY’UN MODELLİK KARİYERİ

Çağatay Ulusoy, 2009 yılından beri mankenlik yapmaktadır. 2010 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu. Aynı yıl, Bulgaristan’da düzenlenen Best Model of the World yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Ulusoy, modellik kariyeri boyunca pek çok markanın defilesinde ve reklamında yer aldı.

ÇAĞATAY ULUSOY’UN OYUNCULUK KARİYERİ

Başarılı ismin ilk TV tecrübesi, 2011 yılında yayımlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteridir. 2011'de Anadolu Kartalları filminde de rol aldı. Dizi yeni sezonda ''Emir'in Yolu'' adıyla başlamıştır. 2013-2015 yılları arasında yayımlanan Medcezir dizisinde başrol olarak Yaman Koper karakterini canlandırdı. 2015 yılında Delibal adlı filmde başrol olarak yer aldı. 

Yeşilçamın sevilen ismi yoğun bakıma alındı Yeşilçamın sevilen ismi yoğun bakıma alındı

Çeşitli reklamlarda rol alan oyuncu, 2016-2017 yılları arasında yayımlanan İçerde dizisinde 39 bölüm Sarp Yılmaz karakterini canlandırmıştır. Dijital platformda yayımlanan Hakan: Muhafız'ın başrol karakteri olan Hakan Demir rolünü üstlenen Çağatay Ulusoy, 2021 yılında başka bir dijital platformda yayımlanan Yeşilçam isimli dizide rol almıştır. Kağıttan Hayatlar isimli filmde başrol oynadı. 2023 yılındaki dijital platform dizisi Terzi'de Peyami karakterini canlandırdı.

Ulusoy, uzun süre Duygu Sarışın ile ilişki yaşamış ve ayrılmıştı.

ÇAĞATAY ULUSOY DİZİLERİ


2011-2012: Adını Feriha Koydum
2012: Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu
2013-2015: Medcezir
2016-2017: İçerde
2020: Menajerimi Ara
2024-Devam: Gaddar

ÇAĞATAY ULUSOY FİLMLERİ

2010: Recep İvedik 3
2011: Anadolu Kartalları
2015: Delibal

Editör: Ayşegül Yaşar