Kurt Haberleri

kurt haberleri ve güncel kurt gelişmeleri, kurt ile ilgili tüm video, kurt fotoğrafları ve kurt haberleri CEGA Medya - Diyarbakır Son Dakika Haberleri sitemizde


DÜNYA

İran rejimi, Lorîstanlı rap sanatçısı Tumac Salihi’ye idam cezası verdi.

YEREL

Batman'ın Sason ilçesinde ağıla giren kurt, 10 koyunu telef etti.

Kültür&Sanat

Son 13 yılda yayınlanan Kürtçe sözlü şarkıların sözlerini ve gitar eşlik akorlarını içeren Kürtçe Gitar Repertuarı kitabı yayınlandı.

GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu ekibinin Kürtçe, ““Lê Şemlê” şarkısını, “Ekreme Ekremo” şeklinde seçim şarkısına dönüştürmesine Kürt sanatçı Hozan Brader’den tepki aldı.

DİYARBAKIR

İnsan Hakları Derneği’nin “Kürt Meselesi” konferansı sonuç bildirgesine diyalog masası kurulması beklentisi damga vururken, taraflara ise çatışmasızlık çağrısı yapıldı.

YEREL

Elazığ'da yiyecek aramak için köye inen kurt sürüsü güvenlik kameraları tarafından kayıt edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da bir araya gelen kentteki ve bölgedeki STK temsilcileri Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlüğün aşılması noktasında yapılması gerekenlere dikkat çekti.

DİYARBAKIR

Herkes onu, Kürt İslam alimi müfessir ve yazar Said Nursi olarak biliyordu, ancak gerçeğin öyle olmadığı belirlendi.

CEGA ÖZEL

Kürt sözlü edebiyatında önemli yere sahip Dengbêjlik sanatının en önemli ismi ve Kürtlerin Homerosu olarak tanımlanan Evdalê Zeynikê'nin trajik yaşam...

DÜNYA

Bundesliga'da Stuttgart'ın RB Leipzig'i 5-2 mağlup ettiği maçta Şanlıurfalı Deniz Undav 3 gol atmayı başardı.

DİYARBAKIR

Gazetelerde yaklaşık 30 yıl önce Elvis Presley'in Kürt olduğu haberlerinden sonra   ABD Başkanı Joe R. Biden'ın Kürt olduğu ileri sürüldü.

GÜNCEL

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’yı uzay istasyonunda, NASA'dan İran Kürdü olan Yasmin Moghbeli’nin liderliğindeki ekip karşılayacak.

Özel Haber