Diyarbakır’da evde bulamadığı kedisini dışarıda bir çukurda bulan Dorşin Adıyaman, sağlık kontrolü için Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde bulunan Hayvan Hastanesi’ne götürdü.

Veteriner hekimler, 2 ayağında kırık olduğunu tespit ettikleri ‘Duman’ı ameliyata aldı. Aralıklarla süren tedavi aşamasında ‘Duman’ bir sene içerisinde 6 ameliyat geçirdi. Cerrahi operasyonlardan sonra ‘Duman’ın sol ön ayağı kurtarılamayınca ampute edildi. Duman, hayatına 3 ayakla hayatına devam etmek zorunda kaldı. 

Geçen yıl işteyken kedisinin kaybolduğunu, ailesinin aramalar sonucu kediyi bulamadığını belirten Dorşin Adıyaman, daha sonra kendi aramaları sonucu Duman'ı karşı binanın altındaki çukurda bulduğunu söyledi. Kediyi veterinere götürdüğünü ifade eden Adıyaman, "Düştüğünü bilmiyordum. Sürekli kan kusuyordu. Veterinerler bana 'Burada iyi bir tedavi uygulayamayız' dediler. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürmemi önerdiler. Getirdim, baktılar, aradan 1 ay geçti akciğerinde ödem vardı. Ödem olduğu içinde ameliyata alınamadı. 2 ayağının kırık olduğunu öğrendik. 1 ayağına hemen platin taktılar ama diğer ayağı iyileşmedi. 5 ameliyat oldu ama artık derisi kalın diye dikiş tutmamaya başladı" dedi.

AW012650_04

Dicle Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne getirilen kedinin eklemleri ile ilgili problem olduğunu aktaran Başhekim Prof. Dr. Hasan İçen, eklemlerine yapılan 6 operasyondan sonra iyileşmediğini anlayınca daha fazla problemler olmasın diye kemik bölgesinden ampute edildiğini kaydetti.

Kedinin şu anda 3 ayağıyla yaşamının sürdürdüğünü belirten İçen, "Hatta kedi sahibini sabah bir ifadesi vardı artık 3 ayağıyla bile rahatlıkla koşabiliyor. Koşacağına inanmadığı kedisinin koştuğunu görünce sevinci bir farklıydı. Bu tür problemli olan hayvanlar ve çözümü zor olan vakalarla ilgili serbest kliniklerden bize vakalar gönderiliyor. Hastanemizin imkanlarıyla, uzman ekibimizle, fakülte imkanlarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ