Partisinin aday tanıtım toplantısı için Van’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Van TV’de yayınlanan ve moderatörlüğünü Muhammet Emre Tekin’in yaptığı “Özel Konuk” programına konuk oldu.

31 Mart’ta düzenlenecek mahalli seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, partisinin kendi adayları ile seçime gireceğini ve partisinin güçlü bir kadro ile seçime hazırlandığını belirtti.

Seçim odaklı çalışmadıklarını, seçim öncesi ve sonrasında da halkın içinde bulunduklarını belirten Yapıcıoğlu, “Zaman bulabildiğimiz kadar halkımızla iç içe olma, onları ziyaret etme, doğrudan doğruya birinci ağızdan onların sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleme gibi bir siyasetimiz var. Biz sadece seçim dönemlerinde halkla bir araya gelen, onları ziyaret eden bir siyasi hareket değiliz. Seçimlerden önce de sonra da biz geliriz. Bunu da pratik olarak ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.

Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

“MEMLEKETİN HÜDA PAR’IN SİYASET ANLAYIŞINA İHTİYACI VAR”

Siyasi anlamda yola ilk çıktıklarında temel hedeflerini önce insan öncelik adalet olarak belirlediklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Memlekette ciddi bir adalet sorunu olduğunu, insan merkezli siyasetin uygulanmasında bazı yanlışlıklar olduğunu gördük. Biz buradan yola çıkarak memleketin her tarafında benzer sıkıntılar olduğunu hisseden ve bunların aşılması ile ilgili ortaklaşa her kesime gittik. Bizim sesimiz duyulmasın diye ya da ne olduğumuz kim olduğumuz tam olarak ne yapmaya çalıştığımız anlaşılmasın diye bir müddet sonra karalama kampanyaları başladı. Halen de devam ediyor ama biz ısrarla, sabırla biz doğruları tekrar etmeye niyetliyiz. Biz doğrularımızı savunacağız tekrar tekrar söyleyeceğiz. Günlük kısır çekişmelerden de mümkün mertebe uzak durmaya çalışacağız. Ben inanıyorum ki zaman içerisinde aziz milletimiz bizi tanıdıkça bizi gördükçe bunu takdir edecektir. Bu siyaset anlayışının memleketin gerçekten bu anlayışa ihtiyacı var. Bu anlayışın memlekette daha geniş bir taban bulacağını, gittikçe daha fazla insana hitap edeceğini ve teveccüh göreceğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerimizde yanılmadığımızı şimdiye kadarki gelişmeler bunu gösterdi. Bundan sonra da inşallah bu minval üzere devam edecek.

“ZORU BAŞARACAĞIZ İNŞALLAH”

“Asıl başarı istikamet üzere kalabilmektir” diyen Yapıcıoğlu, “Belli bir kitleyi o günkü konjonktür gereği etkilemek adına inanmadığımız bir şeyi söyleyip onların teveccühünü almaktansa doğru bildiğimiz şeyleri ısrarla söyleyip istikametimizi bozmadan, adaletten asla taviz vermeden ve insan merkezli bir siyaset yaptığımızı pratik olarak her vesileyle ortaya koymak suretiyle yol yürümeye devam edeceğiz. Evet, bu yol belki meşakkatlidir. Belki popülist politikalarla bir anda kitleleri çevirmekten daha zahmetlidir, daha sabır gerektiriyor. Ama inşallah biz o sabra sahibiz. Zoru da başaracağız inşallah.” diye belirtti.

“İNSANIMIZA HİZMET BİZİ RABBİMİZİN RIZASINA GÖTÜRECEK BİR YOLDUR”

HÜDA PAR belediyeciliğinin insan merkezli bir hizmetle çalışacağını vurgulayan Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR yönetiminde Van’ı insan merkezli bir hizmet siyaseti bekliyor. Eğer Rabbim lütfeder milletimiz teveccüh gösterir Van Belediyesi HÜDA PAR’ın yönettiği bir belediye olursa biraz önce söylediğim gibi biz insan merkezli bir siyaset yapıyoruz ve bizim hedefimizde de adaleti gerçekleştirmek vardır. Eğer biz insanın eşref-i mahlûkat olduğuna yaratılmışların en şereflisi olduğuna inanmasak eğer biz Allah-u Teâla’nın insanı en güzel surette yarattığına inanmazsak belki bazı farklı yaklaşımlar olabilir ama biz hedefimizi onu koyduk. Dedik ki insanımıza hizmet bizi Rabbimizin rızasına götürecek bir yoldur. Elbette Van’ın belki on yıllar boyunca süren bazı ihmallerden dolayı hak ettiği hizmeti almadığını söylemek zor olmasa gerek. Van bir büyükşehir, merkezi de epey bir büyük ama maalesef Van'ın bazı mahallelerinde hala tüpçüler tüp satıyorsa doğalgaz her tarafa gitmemişse bu ciddi bir sorundur. Eğer çevre yoluyla ilgili bu kadar uzun süre dile getirilmiş olmasına rağmen halen daha yeterince mesafe kat edilmemişse halen daha araçlar şehir içerisine giriyorsa şehir içerisindeki trafik kilitleniyorsa bu ciddi bir sorundur.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN MALINI MİLLETE HİZMET İÇİN HARCAYACAĞIZ”

Memleketin HÜDA PAR’ın siyaset anlayışıyla tanışma vaktinin geldiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Yıllar boyunca üst üste yığılmış bu sorunların bir çırpıda sihirli değnekle dokunur gibi çözülmesi elbette mümkün değil. Diyoruz ki inşallah imkânlar, kaynaklar neye yetiyorsa biz o kaynakların tamamını millet için harcayacağız. O kaynakların tamamı milletin malıdır zaten, kimseye minnet edecek halimiz yok. Milletin malını millete hizmet için harcayacağız. HÜDA PAR belediyeciliği böyledir. İnsanı merkeze alır, hizmet odaklıdır. Bölgemiz başta olmak üzere bazı yerlerin HÜDA PAR’ın siyaset anlayışıyla onun belediyecilik anlayışıyla tanışmasının zamanı gelmiştir. Özellikle belediyecilikte hizmet odaklı siyasetin yanına bir de şunu koyuyoruz diyoruz ki oraya gelecek kişi her kim olursa olsun birinci önceliği milletin malını çar-çur etmeden onu korumak ve hizmete harcamak olmalıdır. Bir israfı durduracağız. İki; yolsuzluk, usulsüzlük, adam kayırmacılık bitecek. Üç, hizmet adil bir şekilde dağılacak. İnşallah böyle olursa ben inanıyorum ki kaynaklar israf edilmezse evet pek çok belediye borç yükü altında eziliyor ama mevcut haliyle bile israf yolsuzluk sona ererse ve hizmetler adil bir şekilde dağılırsa şu anda görülen hizmetin kat be kat üstüne bu çıtayı çıkarmak o hizmetleri yapmak mümkün olur.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ
 

Cumhurbaşkanıyla gerçekleştirdikleri ittifak görüşmelerini anlatan Yapıcıoğlu, “Sayın cumhurbaşkanıyla ilk görüşmemizde şöyle bir sonuca vardık; Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki yerel seçimlerde de devam etmesini istediklerini söylediler. Biz de prensip olarak buna ‘evet’ dedik, ‘olur’ dedik. Bizim partimizden 3 kişi, AK Parti'den de 3 kişi olmak suretiyle komisyonlar kurduk ve bu komisyonlar oturdular. İttifakın nasıl olacağı, nerelerde ne şekilde olacağı konusunda hesap-kitap yaptılar. Sanırım 8 toplantı gerçekleşti. Bu dediğimiz nokta yani birkaç Büyükşehir'de Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme konusundaki karar da o toplantıların sonucunda çıkan karardır. Daha geniş çaplı bir şey bekleyenler yani 81 vilayetin ve 922 ilçenin tamamında ittifakla hareket edip bazı yerlerde bir partinin bazı yerlerde diğer partinin adaylarının desteklenmesi şeklinde bir ittifak bekleyenler bundan tabii hoşnut olmadılar. İttifak olmadı, ittifak dağıldı ya da tepki şeklinde belki değerlendirenler oldu. Şimdi eğer böyle olsaydı o birkaç şehirdeki destekte olmayacaktı ama sonuç itibariyle ittifakın içerisindeki diğer partiler arasında da bazı illerde partiler birbirlerinin adaylarını destekleyecekler ama pek çok yerde her bir parti kendi adayını çıkaracak. Kendi logosuyla girecek. Bizim de varmış olduğumuz nokta o oldu. Bu da karşılıklı olarak iradelerin uyuşmasıyla oldu.” dedi.

Editör: Nazmi Kahraman