İş görüşmesinde nasıl giyinmeli sorusu, pek çok adayın kafasını kurcalıyor. Çünkü doğru kıyafet seçimi, ilk izlenimlerinizi belirler. İşte size iş görüşmesindeki doğru kıyafet seçimi için ipuçları ve öneriler:

Şifa sanılan zehir: Bitki çaylarının saklı tehlikeleri Şifa sanılan zehir: Bitki çaylarının saklı tehlikeleri

PROFESYONEL VE ŞIK

İş görüşmelerine giderken, klasik tarzı tercih etmek her zaman işe yarar. Koyu renkler, özellikle siyah, gri ve lacivert, güvenilirlik ve ciddiyet hissi verir.

DÜZGÜN VE BAKIMLI

Giysilerinizin temiz ve ütülü olmasına dikkat edin. Ayrıca, tırnaklarınızın bakımlı olması ve aşırı parfüm kullanmaktan kaçınmanız da önemlidir.

AKSESUAR SEÇİMİ

Az ve öz olunmalıdır. Zarif bir saat veya küçük bir kolye gibi sade aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ancak aşırı abartılı veya dikkat çekici aksesuarlardan kaçının.

YAZIN İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDERKEN NE GİYİLİR?

İş görüşmesinde ne giyilir konusu içerisinde en merak edilen sorulardan biri yazın iş görüşmesine giderken ne giyilir sorusudur. Yaz aylarında iş görüşmesine giderken, rahatlık ve profesyonellik dengesini korumak önemlidir. Hafif ve nefes alabilir kumaşlardan yapılmış takım elbise veya pantolon kombinleri tercih edilebilir. Düz renkli veya deseni çok belli olmayan elbiseler, ince kumaş pantolon veya kalem tarzı etekler de uygun seçenekler arasındadır. Ayrıca, kısa kollu gömlekler iş görüşmesi için uygun olabilir ancak düzgün ve bakımlı olmaları önemlidir. Gömlek dışında bluz de tercih edebilirsiniz.

KIŞIN İŞ GÖRÜŞMESİNDE NE GİYİLİR?

İş görüşmesinde ne giyilir konusu içerisinde en merak edilen sorulardan bir diğeri ise kışın iş görüşmesinde ne giyilir sorusudur. Kış aylarında iş görüşmesine giderken daha kalın kumaşlar tercih edebilirsiniz. Pantolon veya etek üzerine gömlek giyinebilir, yelek ile tamamlayarak katmanlı bir kombin yapabilirsiniz. Ayrıca blazer ceket, uzun kaban, kanvas çanta, deri çanta gibi parçalarda sizi daha profesyonel gösterebilir.

İŞ GÖRÜŞMESİ KOMBİNLERİ İÇİN ÖNERİLER

İş görüşmesine ne giyilir size detaylı şekilde açıkladık. Sizin için hazırladığımız iş görüşmesi kombinleri arasından tarzınıza en uygun kombini seçebilir ve özgün iş görüşmesi kıyafet kombinlerinizi yapabilirsiniz. İşte tercih edebileceğiniz iş görüşmesinde kıyafet parçaları ve kombinleri:
•    Bej renginde palazzo pantolon üzerine siyah body giyinebilirsiniz. Bu kombini bej blazer ceket, siyah düz ayakkabı ve omuz çantası ile tamamlayabilirsiniz.
•    Culotte siyah pantolon üzerine mavi gömlek giyinebilirsiniz. Bu kombini gri blazer ceket, siyah çanta ve kalın topuklu kısa çizme ile tamamlayabilirsiniz.
•    Düz ve sade siyah uzun elbise giyinebilirsiniz. Bu kombini siyah bir kemer, çanta, kısa kalın topuklu çizme, el çantası, saat ve uzun kaban ile tamamlayabilirsiniz.
Siyah uzun bir etek üzerine beyaz gömlek giyinebilirsiniz. Bu kombini siyah yelek, siyah-beyaz desenli fular, ince ve kısa topuklu çizme ve küçük küpeler ile tamamlayabilirsiniz.

Editör: Ayşegül Yaşar