Şeyh Said, paylaşımından kaynaklı İYİ Parti’den disipline sevk edilen Salim Ensarioğlu, sosyal medyadan yeni bir paylaşımda bulundu.

Ensarioğlu, “Ülkemizin hafıza barışı için yaptığım çağrıyı art niyetli odaklar manipüle ederek kutuplaşma için sabotaja girişmişlerdir… Bu bölücü çevreleri en çok korkutan şey ise hafıza barışı sağlanınca siyasal herhangi bir nüfuz alanına sahip olamayacakları korkusudur” dedi.

Iskilipli Atif Saidi Nursi

‘İSKİLİPLİ ATIF HOCAMIZIN İADE-İ İTİBARI İÇİN ATILAN ADIMLAR…’

TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı

İYİ Parti’den disipline sevk edilen Salim Ensarioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Dün ülkemizin hafıza barışı için yaptığım çağrıyı art niyetli odaklar manipüle ederek kutuplaşma için sabotaja girişmişlerdir. Ancak iyi bilinmelidir ki hafıza barışı, bir toplumun bütünleşmesi için kaldıraçlardan biridir. Bunlardan en önemlilerinden biri de İstiklal mahkemeleri tarafından idam edilen İskilipli Atıf Hocamızın iade-i itibarı için atılan adımlar olmuştur. 82 yıl boyunca mezarı gizlenen hocamızın naaşı tespit edilip adına 2008 yılında anıt mezar devletimizce yapılmıştır. Sonrasında Bakanlık ve Valilik düzeyinde katılımlar ile hocamızın ölüm yıldönümünde kabri başında anma törenleri olmuştur. Ve saygı duyduğum bir şahsiyettir. Hafıza barışımıza hizmet eden bu adımların devamını istemek bütünleşmeyi talep etmektir. Bu talebi yerine getirmekten öte, değerlere hakaret etmekten imtina etmeyen bazı çevreler asıl bölücülük faaliyeti yürütenlerdir. Hal böyleyken toplumsal hafızada kamplaşma yaratan bu bölücü çevreler, vatanperverlik maskesi ile hakkında idam kararı bile bulunmayan Beddiüzzaman Said Nursi Hazretleri ile birlikte diğer değerlerin de mezar yerinin açıklanmasına dahi tahammül etmeyerek deşifre olmuşlardır. Bu bölücü çevreleri en çok korkutan şey ise hafıza barışı sağlanınca siyasal herhangi bir nüfuz alanına sahip olamayacakları korkusudur.”

Editör: Nazmi Kahraman