Özgür Ayaydın

Elektrik borçlarının faizlerini ödemedikleri gerekçesiyle karanlığa mahkum edilen ve kayyımın atandığı köye mahkeme kararıyla elektrik verildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Düzova köyü, arazi sulamada kullanılan elektrik borçlarının faizlerini ödemedikleri gerekçesiyle elektrikleri kesilerek karanlığa mahkum edildi. 140 hane ve yaklaşık 1200 kişinin yaşadığı köyün muhtarı Nacati Ertem'in istifası ile  Çınar Kaymakamlığınca kayyum atanan köy yaklaşık 15 gün elektrik yüzü görmedi.

MAHKEME KARARIYLA ELEKTRİKLER GELDİ

Yaşanan olay üzerine mahkeme süreci başlatıldı. Elektrik olmayınca sulamanın da yapılmadığı köyün elektriğinin verilmesi amacıyla Çınar Asliye Hukuk Mahkamesi'ne başvuru yapıldı. Köy halkı tarafından yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, yaklaşık 15 gündür karanlıkta olan köye yeniden elektriğin verilmesini kararlaştırdı.  

OLAY NASIL OLMUŞTU

Çınar ilçesine bağlı ve arazilerin bir kısmı Hazine’ye ait olan Düzova köyünde kuyularda kullanılan elektrik borcunun faiziyle ödenmemesi sonucu elektrik ana şebekesi DEDAŞ tarafından söküldü. Köy muhtarı Necati Ertem sorunu çözemeyince istifa etmişti Bunun üzerine Çınar Kaymakamlığı da köye kayyım atamıştı.


 

Editör: NAZMİ KAHRAMAN