Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Mehmet Songur görevden alındı. Songur’un yerine MARSU Genel Müdürü olarak Murat Erçin atandı. Songur’un görevden alınmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu'na karanfil, Taksim'e çelenk bıraktı

MARSU’nun kayyım döneminde içine düştüğü borç batağı Sayıştay raporlarına da yansırken, MA’nın daha önce yayınladığı habere göre; birinci kayyım döneminden 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ne kadar 620 milyon TL borçlandırılan MARSU’nun 2019 yılından sonraki 4 yılda borcu yaklaşık 4’e katlanarak 2 milyar 142 milyon TL’ye ulaştı. Birçok usulsüzlüğün yaşandığı MARSU’ya ilişkin Sayıştay Raporu’nda da borçlanma limitinin yüzde 623 oranına aşıldığına dikkat çekilmişti.

MARSU’da yaşanan usulsüzlüklere dair MA’da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir başka haberde de şehrin altında kullanılmayan su borularının usulsüz şekilde çıkarılarak, satılmaya çalışıldığı, usulsüzlüğe karşı çıkan ihale uzmanının görev yerinin değiştirildiğine yer verilmişti.

Sürekli su kesintilerinin yaşandığı kentte, kayyım döneminde MARSU’nun içinin boşaltıldığı, teknik personel yerine asker ve polis eşleri ile doldurulduğu daha önce ortaya çıkmış, MARSU’da çok sayıda usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmişti.

Kaynak: MA