Türkiye 31 Mart 2024’te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Bazı mahallelerde muhtar adayları, seçim çalışmalarına başladı. O noktalardan biri de Giresun’un Görele ilçesine bağlı Taşlık Köyü oldu. Köyde muhtarlığa adaylığını koyan Zafer Fison, hazırladığı pankartla, sosyal medyada gündem oldu. Fison’un köye astığı pankartta, “Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım.” ifadeleri yer aldı.

Fison, amacının seçim öncesi muhtar adaylarını ironik bir ifadeyle uyarmak olduğunu söyledi. “Her adayda maaş için değil, hizmet için aday olduğunu söylüyordu. Ancak biliyoruz ki, muhtar olduktan sonra birçokları maaşını alıp, hizmeti unutuyor. Ben de bu duruma bir gönderme yaparak böyle bir afiş asmıştım.” dedi.

AFİŞİ BEDAVAYA YAPTIRMIŞTI AMA KALDIRMAK BİN 295 LİRAYA MAL OLDU

Ancak Fison bu pankartı asmak için izin almadı. Harekete geçen jandarma ekipleri, köye gelip pankartı yerinde inceledi. Ardından tutanak tutularak, Fison’a “izinsiz afiş asma” suçundan bin 295 lira para cezası kesildi.

BEN SADECE KÖYLÜLERİMİ GÜLDÜRMEK İSTEMİŞTİM

Fison, bu duruma çok şaşırdığını belirtti. “Afişi bedavaya yaptırmıştım ama kaldırmak bin 295 liraya mal oldu. Bu çok adaletsiz bir uygulama. Ben sadece köylülerimi güldürmek istemiştim.” diye konuştu.

Fison’un pankartının sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte, birçok kişi de ona destek verdi ve cezanın iptal edilmesini istedi.

Editör: Özgür Ayaydın