İmralı cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan ile İstanbul seçimleri öncesinde görüşen Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, hakkında açılan bir soruşturmada önce açığa alındı ardından ifadesi alındı. 

13641

Ekrem İmamoğlu’nun Başkan seçildiği İstanbul seçimlerinden hemen önce İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın yazdığı mektubu kamuoyuna okuyan Munzur Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. 

ÜNİVERSİTE AÇIĞA ALDI

Soruşturma, “Terör örgütü liderini övmek” suçundan açılırken, Özcan, Munzur Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümündeki görevinden açığa alındı. 

alikemalozcan-ocalanmektup1-1024x683

İFADESİ ALINDI, SERBEST BIRAKILDI

Tunceli Adliyesine çağrılan Prof. Dr. Özcan, ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. Özcan’ın ifadesinde yurt dışında bulunan kapatılan eski DEP Milletvekili Remzi Kartal ile görüştüğü için bu soruşturmanın açıldığını söyledi. 

İMRALI’YA GİDEN İLK SİVİLDİ

Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, Abdullah Öcalan İmralı adasındaki cezaevine konduktan sonra, avukatları, ailesi, çözüm sürecinde HDP üyeleri ve devlet görevlileri dışında kendisi ile görüşen ilk kişi olmuştu. 

Editör: Ferit Aslan