Promosyon için öğretmenlere gelen uyarıda, MEBBİS üzerinden ıban'ların güncellenmesi gerektiği bildirildi.

Mebhocam.com.tr'de yer alan habere göre, 2024 yılı öğretmen ve memurların promosyon rakamları birçok belediye ve kurum tarafından açıklandı. Özellikle öğretmenler için açıklanan yeni uyarı kapsamında o işlemin yapılmaması sonucunda promosyon ödemesini alamayacakları belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde il ve ilçelerde görev yapmakta olan öğretmenlerin promosyon ödemeleri MEBBİS üzerinde belirttikleri Iban numarası üzerinden yapıldığı belirtilerek, öğretmenlerin bağlı oldukları kurumların yeni bankalar ile sözleşme yapmaları durumunda Iban numaralarını MEBBİS üzerinden güncellemeleri gerektiği bildirildi.

Güncellemelerin yapılmaması halinde bu yılki 32 bin TL ile 35 bin TL arasında değişen promosyon ödemelerini alamayacağı ifade edildi.

Kırmızı et üretiminde yüzde 8,8 artış Kırmızı et üretiminde yüzde 8,8 artış

IBAN NUMARASI DEĞİŞİMİ

Öğretmenlere maaş promosyon ödemelerinin de diğer ödemeler gibi MEBBİS üzerinde kayıtlı olan Iban numaraları aracılığı ile yapıldığı kaydedilerek, sözleşmelerini yenileyen veya yeni bir sözleşme imzalayan kurumlarda görev yapan öğretmenlerin Iban numaralarını güncellemeleri promosyon ödemelerinin hesaplarına aktarılabilmesi için oldukça önemli olduğu belirtildi.

Öğretmenlerin, MEBBİS kişisel hesaplarına girdikten sonra sınav işlemleri kısmından ıban modülü üzerinden mevcut ıban numaralarını güncelleyebilecekleri, birçok öğretmenin sırf bu sebeple alamadığı Iban promosyon ödemelerinde daha dikkatli olunması gerektiği anlatıldı.

Editör: EYYUP KAÇAR