Urfa'da Özak Tekstil işçilerinin sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için başlattıkları direnişte 22. gününü geride bıraktı.

Fabrika önüne gitmek isteyen işçiler, jandarma barikatı ile Organize Sanayi Bölgesine (OSB) alınmadı. İşçiler, BİRTEK-SEN ile birlikte OSB girişinde bir açıklama gerçekleştirdi.

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

Açıklamada, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, direniş alanında işçilerle birlikte, Öz İplik İş ve Özak yönetimine referandum çağrısında bulundu ve şunları dedi: "Eğer bir sendikaysanız, eğer işçilerin iradesine ve tercihine saygı duyuyorsanız, bütün işçileri toplayalım, direnişe başladığımız tarih olan 27 Kasım'da Özak Tekstil'de çalışıyor görünen bütün işçilerin önüne sandık koyalım."

‘Bütün işçilerin önüne sandık koyalım’

Evrensel’de yer alan habere göre Türkmen, Öz İplik İş'e ve Özak yönetimine işçiler arasında referandum yapılması çağrısında bulundu. Türkmen şunları dile getirdi: "Bütün kamuoyunun gözü önünde, bu direnişi takip edenlerin huzurunda bir çağrı yapıyoruz: Eğer bir sendikaysanız, eğer işçilerin iradesine ve tercihine saygı duyuyorsanız, bütün işçileri toplayalım, direnişe başladığımız tarih olan 27 Kasım'da Özak Tekstil'de çalışıyor görünen bütün işçilerin önüne sandık koyalım. İki tarafa da eşit söz hakkı verelim. Yeri siz belirleyin. İşçi kararını versin. Gizli oy, açık sayım ilkesiyle işçilerin özgür ifadesini tanıyan bir oylama yapalım. Eğer Öz İplik İş ve patron da çıkacak sonuca saygı duyma sözü veriyorsa hodri meydan."

Editör: Nazmi Kahraman