Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından adli kontrol ve yurtdışı yasağı talebiyle mahkemeye sevk edildi
TÜSİAD Başkanı Turan hakkında, dernek genel kurulundaki konuşmasında kullandığı ifadelere ilişkin, 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ve 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından resen soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Turan'ın 13 Şubat'taki dernek genel kurulunda yaptığı konuşmada bazı soruşturma ve kovuşturmalara yönelik eleştiride bulunduğu gerekçesiyle polis eşliğinde adliyeye getirilmesi talimatını verdi.
Talimat sonrası TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras ile Başkan Turan, polis tarafından evlerinden alınarak adliyeye götürüldü.
Buradaki ifadelerinin ardından Her iki isim, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından adli kontrol ve yurtdışı yasağı talebiyle mahkemeye sevk edildi.