ATV’nin yeni dizisi Safir, 4 Eylül Pazartesi akşamı ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. Dizide Kapadokya’da geçen bir aşk hikayesi anlatılıyor. Başrollerini Özge Yağız, Burak Berkay Akgül ve İlhan Şen’in paylaştığı dizide, İlhan Şen Ateş Gülsoy karakterini canlandırıyor. Ateş Gülsoy, Kapadokya’nın en zengin ailesinin büyük oğlu ve işletmecisidir. Karizmatik, yakışıklı ve başarılı bir genç olan Ateş, hayatını Feraye’ye kaptırır.

İlhan Şen, Safir dizisindeki rolüyle beğeni toplarken, hayranları onun hakkında merak ettikleri soruları araştırıyor. Peki, İlhan Şen kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? İşte İlhan Şen’in hayatı ve biyografisi…

Farah Zeynep Abdullah'ı bulmak için yola çıktı İstanbul'un sokaklarında kayboldu Farah Zeynep Abdullah'ı bulmak için yola çıktı İstanbul'un sokaklarında kayboldu

İLHAN ŞEN KİMDİR?

İlhan Şen, 19 Aralık 1987 yılında Bulgaristan’da dünyaya geldi. İlhan Şen ailesi ile birlikte 2 yaşında iken İstanbul’a yerleşti. İlköğretim ve Ortaokulu İstanbul’da tamamladı ardından üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

2008 yılında katıldığı Türkiye’nin en iyi model yarışmasında finalist oldu ancak En İyi Mayo Modeli seçildi. 2009 yılında ise Türkiye’nin En İyi Modeli seçildi. Daha sonra Bulgaristan’da düzenlenen Dünyanın En İyi Modeli yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve Avrupa’nın En İyi Modeli seçildi.

Bir süre modellik yaptıktan sonra oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine Şahin Tepesi adlı dizi ile adım attı. Geçmiş dönemlerde ATV ekranlarında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Erman Façalı karakterine de hayat veren İlhan Şen, 1.89 metre boyunda, 82 kilo ve Yay burcudur.

İLHAN ŞEN BABASI

1987 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen İlhan Şen, sadece 2 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. Babası Mehmet Şen, annesi ise Ayşe Şen'dir.

İLHAN ŞEN’İN OYNADIĞI DİZİLER

İlhan Şen, oyunculuk kariyerinde birçok diziye imza attı. Bunlar arasında Mehmed: Bir Cihan Fatihi, Ramo ve Baba gibi yapımlar yer alıyor. Safir dizisi ise İlhan Şen’in en yeni projesi olarak karşımıza çıkıyor.

İşte İlhan Şen’in oynadığı diziler:

  • 2019 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (Erman Façalı) (TV Dizisi)
  • 2018 – Şahin Tepesi (Mete) (TV Dizisi)
  • 2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi (TV Dizisi)
  • 2020 – Ramo (Neco) (TV Dizisi)
  • 2021 – Baba (Büşra) (TV Dizisi)
  • 2023 – Safir (Ateş Gülsoy) (TV Dizisi)
Editör: Özgür Ayaydın