Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Batman belediyesine atanan kayyımın kendilerine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

Kayyımın halk iradesinin gaspı olduğu ve bununla gurur duyulamayacağına dair konuşma yaptığını ancak kayyımın daha sonra verdiği yanıtta konuşmasında yer alan bir ihaleyle ilgili yanıt verdiğini anımsatan Oluç, ihalenin 150 milyon lira tuttuğunu da paylaştı. Oluç, “Bu ihaleyi 2021 yılında bir kere açtı Batman kayyumu ve Valisi sonra ‘İhaleye katılan olmadı’ diye o ihaleyi iptal etti. Sonra, aynı ihaleyi 10 bin lira farkla 2022 yılının 23 Mayısında açtı Batman Valisi ve kayyumu, o AVM ihalesini ve o ihaleyi bir şirkete verdi, değil mi? Çok bahsedilen bu Golden Park şirketi. Şimdi o şirketin arkasında kimler var, o Golden Park’a sizin bu sempatiniz nereden kaynaklanıyor?” diye sorarak, tepki gösterdi.

TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL ETTİ

Mühendis Mimar Odaları Birliğinin İl Koordinasyon Kurulu’nun  “150 milyon Türk lirasına o ihale açılmaz. Burada bir peşkeş durumu var” değerlendirmesi yaptığına da işaret eden Oluç, “Öyle yerdeki bir AVM’nin hem arsasının hem binasının, kendisinin ancak en ufak ihtimalle 650 milyon civarında olması gerektiğini anlattılar. Saadet Partisi Batman İl Başkanı o zaman açıklama yaptı: ‘Dörtte 1 fiyatına siz burayı satamazsınız, peşkeş çekmektir’ dedi Adrese teslim bir satış olduğunu, bir şirkete peşkeş çekmek olduğunu uzun uzun anlatmışım 24 Mayıs'ta sizin 23 Mayıs'ta bu ihaleyi yaptıktan sonraki bir gün içinde. Sonra ne oldu? 24 Mayıs'ta biz bu konuşmayı da yaptıktan sonra Batman kayyumu ve valisi 26 Mayıs'ta o ihaleyi iptal etti. İptal etti çünkü tepkilere dayanamadı o adrese teslim ihaleye” diye kaydetti.

‘ÖNÜNE KONAN HER ŞEYİ YEME’

Oluç, kayyımın yazılı açıklamasına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman kayyumu: Benim siyasi hayatım boyunca yaptığım konuşmalar, yazdığım makaleler, raporlar, oluşturduğum belgeler; hani bu A4 kâğıdının inceliği var ya, onları böyle üst üste koysanız yaptıklarımı senin boyunu aşar boyunu Batman kayyumu. Ben önüme konan hiçbir notu, hiçbir bilgiyi bilmeden, araştırmadan kullanmam. Ama son bir söz, sana bir şey söyleyeyim ben: Sen önüne konan her şeyi yeme Batman kayyumu, tamam mı, yeme ve göreceksin 2024 seçimlerinde o kadar iddialıysan, Batman'da çık aday ol; sen mi seçileceksin, bizim adayımız mı seçilecek, bunu hep beraber göreceğiz.”

Editör: Nazmi Kahraman