Ankara Valiliği’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’na Ankara belediyelerine dağıtılmak üzere "Sahipsiz Sokak Hayvanları Hakkında" başlığıyla gönderdiği genelgeye karşı oturma eylemi kararı alan Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Güliz Gündüz bu hafta da eylemini sürdürdü. Yüksel Caddesi’nd bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapılması planlanan eylem polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Gündüz, Yüksel Caddesi Metro çıkışında açıklama yaptı.

Eyleme, Gündüz’ün yanı sıra Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HaykonFed), Doğa İnsan Hayvan Eğitim ve Bilgilendirme Federasyonu (DihFed), Ankara Patileri ve Hayvanları Koruma Derneği (AnkaPati) de katıldı. Açıklamayı yapan Güliz Gündüz, “Ankara Valiliği’nin yayınladığı yazının kaldırılmaması hayvanlara yönelik işkenceyi arttırıyor” dedi.

‘TOPLAMA KAMPLARINDA İŞKENCE EDİLİYORLAR’

Haksız hukuksuz yere, yasanın delinerek hayvanların toplatıldığına değinen Gündüz, “Hayvanları barınak adı altında toplama kamplarına hapsediyorlar. Bu toplama kamplarında hayvanların işkence gördüğünü, öldürüldüğünü biliyoruz. Mamak Belediyesi, dün 9 yıldır gönüllüsü tarafından bakılan hayvanı hiçbir saldırganlığı olmadığı halde aldı ve geri vermedi. Polatlı Belediyesi, dün işkence ede ede barınağına aldığı golden türü köpeği başını eze eze karantinaya sokmadan hayvanların arasına attı. Bir kez daha belirtiyoruz, sokaklar hayvanlarındır. Toplama kamplarına tıkılıp öldürülüp işkence edilmelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gündüz, ardından “Sokağa Özgürlük Yaz” isimli şu şiiri okudu: “Rüyalarınızı onlara vermeyin hayvanlar, siz var oldukça uçacak o kanatlar. Sokağa özgürlük yaz, uzun bir kışa benzedi ülke, içinden karanlık suların geçtiği herkes ayrı yarı üşüyor şimdi, yaktığın ateşle ısınacak herkes.”

Gündüz. Valilik yazıyı geri çekmediği sürece her Salı eylemlerinin sürdüreceklerini belirtti.

1 Mayıs'ta Taksim gözaltılarından 182’si serbest 1 Mayıs'ta Taksim gözaltılarından 182’si serbest

Editör: Nazmi Kahraman