Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildikten sonra partisine geri dönmek için başvuruda bulundu. Özcan, partiden ihraç edilmesine neden olan açıklama ve uygulamaları nedeniyle CHP yönetimiyle ters düşmüştü.

Özcan’ın CHP’ye geri dönme ihtimali, partinin tavrına bağlı olarak değişebilir. Özcan’ın geri dönüşü, hem partinin hem de Özcan’ın siyasi geleceği açısından önemli bir karardır. Özcan’ın CHP’ye geri dönmesi, Bolu’daki siyasi dengeleri de etkileyebilir

Bahçeli DEM Parti’nin kapatılmasını istedi Bahçeli DEM Parti’nin kapatılmasını istedi

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan, 1973 yılında Bolu’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Bolu Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor Yöneticiliği, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Özcan, 2007 yılında yapılan genel seçimlerde CHP’den Bolu Milletvekili seçildi. 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2011, 2015 ve 2018 yıllarında yapılan genel seçimlerde de CHP’den Bolu Milletvekili seçilen Özcan, 26. Dönemde İçişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.

Özcan, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin Bolu Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimi kazandı. Özcan, belediye başkanlığı döneminde yaptığı bazı açıklamalar ve uygulamalar nedeniyle CHP yönetimiyle ters düştü. Özcan, Bolu’da yaşayan Suriyelilere su faturası ve katı atık vergisi uygulayacağını açıkladı.

Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde de bulundu. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun partiyi yönetemediğini, parti içi demokrasiyi işletmediğini ve partiye zarar verdiğini söyledi. Özcan’ın bu sözleri üzerine CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’ı 26 Temmuz’da  partiden ihraç etti.
İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca bilen Özcan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: Ayşegül Yaşar