Adalet Bakanı açıkladı: Urfa ve Van’da da kurulacak Adalet Bakanı açıkladı: Urfa ve Van’da da kurulacak

Türkiye gündemini yakından ilgilendiren torba yasanın ne zaman Meclis’ten geçeceği merakla bekleniyor. Torba yasada yer alması beklenen ev hanımlarına emeklilik, emeklilere ek zam ve yeni evli çiftlere evlilik kredisi gibi konularda vatandaşlar heyecanlı. Peki, torba yasa çıktı mı, ne zaman çıkacak? Torba yasada neler var? Torba yasanın ne zaman çıkacağı ve içeriğindeki düzenlemelerin neler olacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 2023 torba yasasında yer alacak maddelerin içeriği ve TBMM’ye geleceği tarih merak konusu oldu. İşte, 2023 torba yasa çalışmalarında son durum…

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Torba yasayla ilgili en çok merak edilen soru, ne zaman çıkacağı. Emekli zammı, ev hanımlarına emeklilik, taşerona kadro gibi konular üzerinde araştırılan torba yasa henüz Meclis’e gelmedi.

Torba yasa teklifinin önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığı’na sunulması ve görüşülmeye başlanması bekleniyor. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizden yer vereceğiz.

TORBA YASADA NELER VAR?

Torba yasanın içeriği henüz netleşmedi. Ancak ekonomik konular üzerinde durulan torba yasanın, vatandaşların beklentilerini karşılayacak maddeler içermesi umut ediliyor.

Özellikle emekliye Cumhuriyet ikramiyesinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı, evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik gibi konuların yeni torba yasada olması bekleniyor. Torba yasada yer alması muhtemel diğer konular ise şöyle:

  • Taşerona kadro
  • Asgari ücret zammı
  • Vergi indirimi
  • Esnafa destek paketi
  • İşsizlik maaşı artışı
  • Kıdem tazminatı reformu

Editör: Ayşegül Yaşar