Ferit Aslan

Tunceli diğer adaylı Dersim’de, DEM Parti çatısı altında genel seçime giren EMEP’in, DEM Partiye karşı aday çıkaran ittifakta yer alması DEM Partilileri kızdırdı. 

Tunceli’de, Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) , 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurduklarını açıkladı. 

G Enre4 P Xs A Az Ugr

Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, en geniş ittifakı savunduklarını belirterek "Somut olarak Dersim merkez, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, ortak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştirici ve demokratik bir ittifak olduğunu savunuyoruz. Bu tutum etrafında birleştiğimizi buradan halkımıza ilan ediyoruz" dedi.

İttifak ile vekil çıkardılar yerelde AKP'yi geçtiler İttifak ile vekil çıkardılar yerelde AKP'yi geçtiler

Emek ve Özgürlük ittifakında yer alarak DEM Parti çatısı altında genel seçimlere giden EMEP’in Tunceli’de DEM Partiye karşı aday çıkaran ittifakta yer alması DEM Partililer çok kızdır. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, EMEP’e bu tavrına tepki gösterilirken, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ta tepkisini sosyal medyada dile getirdi. 

21C462C682Cd303C 1680646046Sakık paylaşımında, devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen Dersim’i ve daha bir çok yeri halklarının desteğiyle kazanacaklarını belirterek, “AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı? dedi. 

Editör: Ferit Aslan