Diyarbakır'da planlandı ancak İstanbul'da gerçekleştirilecek Diyarbakır'da planlandı ancak İstanbul'da gerçekleştirilecek

Avını yerken, gözlerinden yaşlar gelen timsahlar, göz yaşlarını üzüldükleri için dökmüyorlar.

Halk arasında bir deyim var. ''Timsah gözyaşları'' diye. Timsah avını yediği için üzüldüğü sanılsa da aslında durum hiç de öyle değil.

SAYGI DUYULAN BİR HAYVANDI

İnsanlar, eski Mısır tanrılarından biri olan Sobek ile tasvir edilen timsahlara saygı duyardı. Timsah göz yaşları ifadesi de bu kültürde ortaya çıktı.

Su dışında yeterince zaman geçirdiklerinde gözleri kurur ve bu kuruluğu gidermek için gözyaşı salgılar.

YEDİKLKERİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKMÜYORLAR

Timsahlar, avlarını yerken ağladığına dair bir inanış var. Ancak, durum sanıldığı gibi değil. 

Timsahlar avlarını yedikleri sırada ağızlarını çok açtığı zaman gözlerinden sıvı gelir. Ancak salgılanan bu sıvının gözyaşı ile herhangi bir ilgisi yoktur. Avlarını hyerken zorlandıkları için gözlerinden yaş akar.

TİMSAH GÖZYAŞI DEYİMİ

Avını yerken ağladığının sanılmasıyla ortaya çıkan ''timsah gözyaşı'' deyimi, bir şeye üzülmediği halde üzülmüş gibi görünen insanlar için değerlendirilir. 

Timsah gözyaşları deyimi Türk Dil Kurumu üzerinden direkt olarak insanlar için ifade edilir. Bu doğrultuda herhangi bir durum karşısında üzülmemesine rağmen üzülmüş gibi görünen insanlar için ''timsah gözyaşları'' deyimi kullanılır. 

Yani gerçek olmayan bir üzüntü göstergesi timsah gözyaşları şeklinde anlatılır.

Kaynak  vikipedia

Editör: Nazmi Kahraman