Tehlikeli adaya sadece donanmanın ve özel izinli bilim adamlarının  girmesine izin veriliyor. 

Brezilya anakarasındaki yılan adası Dünya'nın bilinen tek ve son derece zehirli altın mızrak uçlu çukur engerek popülasyonunu barındırıyor.

Brezilya kıyılarında binlerce zehirli engerekle kıvranan küçük, ormanlık bir ada olan yılan adada, 1,2 metre uzunluğa kadar büyüyen  altın mızrak uçlu çukur engerekler bulunuyor. Brezilya donanması 1920'lerden bu yana adayı halka kapatmış durumda.

Araştırmacılar, 43 hektardan oluşan ve yarısı yağmur ormanından, diğer yarısını da çorak olan adanın yaklaşık 10.000 yıl önce, son buzul çağının sonunda ana karadan ayrıldığını söyledi.

Yılan Adası'nda 2.000 ila 4.000 arasında altın mızrak ucunun yaşadığının tahmin edildiğini ifade eden araştırmacılar, şöyle dedi:

''Tür dünyanın başka hiçbir yerinde bulunamadı ve IUCN Kırmızı Listesi'nde nesli kritik düzeyde tehlike altında olan türler arasında yer alıyor. 

Yılan Adası, 1985'ten beri ekolojik açıdan ilgi çekici bir alan olarak korunmaktadır; yalnızca Brezilya donanması ve özel muafiyete sahip araştırma ekiplerinin adaya erişmesine izin veriliyor.''

Editör: EYYUP KAÇAR