Türkiye, kasım ayının son haftasında kış mevsiminin sert yüzünü görmeye başladı. Yurdun birçok bölgesinde soğuk, yağışlı ve karlı hava dalgası hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüz yüze ve taşımalı eğitim gören öğrenciler ve velileri, kar tatili haberini bekliyor. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, aralarında İstanbul, Bolu ve Zonguldak’ın da bulunduğu birçok il ve ilçede okullara 1 günlük ara verildi. Bu gelişmenin ardından, 21 Kasım 2023 Salı günü için de kar tatili olup olmadığı merak ediliyor. Peki, yarın okullar tatil mi, Valiliklerden açıklama geldi mi? İşte detaylar.

21 KASIM’DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİKLERDEN AÇIKLAMA VAR MI?

20 Kasım 2023 Pazartesi günü, İstanbul’un Şile ilçesinde, Batman kent merkezinde, Bingöl’ün 5 ilçesinde, Amasra’da, Bolu’da ve Zonguldak’ta okullar 1 günlük eğitime ara verdi. Öğrenciler yarın için kar tatili haberi olup olmadığını araştırmaya başladı.

21 Kasım 2023 Salı günü için henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

 Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, yarın da soğuk ve karlı havanın etkisini sürdüreceği görülüyor.

METEOROLOJİ’DEN KRİTİK UYARI: SEL, SU BASKINI, TİPİ VE BUZLANMA RİSKİ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahmine göre, yağışlar bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgar ve fırtınayla Batman, Mardin, Siirt, Muş, Bingöl ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli, Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacak.

Elazığ'da "Ausbildung" semineri Elazığ'da "Ausbildung" semineri

Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar, Şırnak’ın doğu, Hakkari ile Van’ın yüksekleri ile Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli ve yoğun kar şeklinde görülecek. Kuvvetli yağışlar yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Yağışlar sebebiyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar