Yılbaşına sayılı günler kala öğrencilere ve velilere müjdeli bir haber geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen resmî tatiller arasında bulunan 1 Ocak, yani yılın ilk günü, okullarda 3 günlük bir tatili beraberinde getiriyor.

Hakkari’de 14 yaşındaki çocuktan geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler Hakkari’de 14 yaşındaki çocuktan geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler

Diyarbakır’da Anaokulu, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar ile öğretmenler, 1 Ocak Pazartesi günü okula gitmeyecek, böylece öğrenciler 3 günlük keyifli bir tatilin tadını çıkaracak.

1 Ocak 2024 Pazartesi günü resmî tatillerimiz arasında bulunuyor. Bu tatil, bankalar, noter, kaymakamlık ve kamu kurumlarının kapalı olması anlamına geliyor. Ancak bu kez gözler, okullara çevrildi. Anaokulu, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar ile öğretmenler, 1 Ocak Pazartesi günü okula gitmeyecek, böylece öğrenciler 3 günlük keyifli bir tatilin tadını çıkaracak.

Bu kapsamda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm sınıflar ile öğretmenler, 30 Aralık Cumartesi, 31 Aralık Pazar hafta sonu ve 1 Ocak yılbaşı ise resmi tatil günleri olmak üzere toplamda 3 gün boyunca tatil yapacaklar. Bu süreçte öğrenciler, aileleriyle birlikte geçirecekleri keyifli zamanın tadını çıkarabilecekler.

Yılbaşı tatilinin ardından ise Millî Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline girecekler. Yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat'ta başlayacak olan ikinci dönem, öğrencilere yeni bir eğitim dönemi heyecanı yaşatacak.

Editör: Nazmi Kahraman