Milyonlarca öğrencinin ve ailesinin merakla beklediği YKS tarihi bugün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Bayram Ali Ersoy tarafından açıklandı.

ÖSYM takvimine göre YKS, 8-9 Haziran 2024’te yapılacak. Böylece sınav tarihinin önceki yıllara oranla 2 hafta erkene alındığı ortaya çıktı. Sınavın öne alınması dolayısıyla çalışma programının yetişmeyeceği konusunda bazı öğrencilerin endişelendiği görüldü.

Eğitim Uzmanı İskan Aydeniz, Cega Medya'ya yaptığı açıklamada, genelde YKS'nin okulların tatil olduğu hafta sonu yapıldığını belirterek, bunun da Haziran ayının son haftasına denk geldiğini söyledi.

SON HAFTA KONULARI YER ALMAZ

Bugün açıklanan takvimde ise 8 Haziran'da TYT, 9 Haziran’da ise AYT sınavının yapılacağının açıklandığını aktaran Aydeniz şöyle konuştu:

Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

''Böylece geçmiş yıllara göre 2 hafta öne çekilmiş oldu. Sınavın bayram tatili dolayısıyla öne alındığını zannediyorum.  Muhtemelen son hafta işlenecek konuların yer almayacağını düşünüyorum. Erken olması bazı öğrencilerde sınavın yaklaştığı düşüncesiyle olumsuz olabilir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Haziran ayının son haftasında çok sıcak oluyor. 8-9 Haziran daha serin oluyor. Bölgedeki öğrenciler açısından öne alunmasını olumlu olarak görüyorum.''

Aydeniz, başvurularının 1-26 Şubat tarihleri arasında alınacağını, YKS sonucunun ise 17 Temmuz da açıklanacağını da sözlerine ekledi. 

Editör: Özgür Ayaydın