İYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün itibarıyla başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre, 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay devam edecek. Başvuruda bulunacak olan adaylar bir yandan da YKS başvuru ücretini merak ediyor. Adaylar, 2024-YKS Kılavuzu’nda yer alan ayrıntılara dikkat ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı Milli Eğitim Bakanı’ndan "23 Nisan" mesajı

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 YKS başvuru ücreti belli oldu. Sınav ücretlerine yüzde 156 zam yapıldı. Her oturum için ücret 115 liradan 295 liraya çıkarıldı. 3 oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor.

YKS BAŞVURUALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS başvuruları, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

YKS MEZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ne göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 8-9 Haziran 2024’te yapılacağı bildirildi. Buna göre; Üniversite sınavına girecek olan adaylar 8 Haziran’da ‘Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT), 9 Haziran’da ise ‘Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girecek.

Editör: Ayşegül Yaşar