Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesinde 2 gün önce gerçekleştirilen “Rüşvet operasyonu” kapsamında Başkan’ın özel kalem müdürlüğü de yapan İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı S.A’nın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

Bağlar Belediyesi ile bir işi olan bir kişi, kendisinden İmar Şube müdürlüğünde görevli F.K., nın rüşvet istemesi üzerine durumu 2 gün önce polise bildirmişti.  

213701-741727849

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün F.K.’ye teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın yaparak, F.K.’yi gözaltına aldı. 

KOM’da ifadesi alının ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri üzerine bu kez İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı S.A’nın da aynı günün akşamı gözaltına alındığı öğrenildi. 

Polisin yürüttüğü rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan Başkan Yardımcısı S.A., ve F.K.,’nin ifade işlemlerinin KOM şubesinde sürdüğü belirtildi. 

ÖZEL KALEM ve 4 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE BAKIYOR

Bağlar Belediyesinde yürütülen, “Rüşvet operasyonunda” gözaltına alınan Başkan Yardımcısı S.A.’nın hem Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü hem de 5 ayrı şube müdürlüğüne bakması ile gündeme gelmişti. 

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Başkan Hüseyin Beyoğlu Belediye Başkanı olmasından sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan S.A., Belediyeye özel kalem müdürü olarak getirilmişti. 

Özel kalem müdürü olarak belediye görev yapan S.A’ya, daha sonra belediyenin önemli şube müdürlüklerinden İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ve Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri de verilmişti.

Editör: Ferit Aslan