Bu sezon Play Off’a kalmadan direk 1. Lige çıkmak isteyen Amedspor, maç başına 1.84 gol ortalaması ile rakiplerine adeta gol olup yağdı. 

TFF 2. Lig kırmızı Grupta Play Off’a kalmadan bu sezon direk 1. Lige çıkmak isteyen Amedspor’un, 25 maçlık istatistikleri kendisini bu hedefe yakın olduğunu gözler önüne serdi. 

Amedspor Maçtan KareAmedspor, bu sezon kendi grubunda 13’ü deplasman olmak üzere oynadığı toplam 25 maçta 46 gol atıp, 17 gol yedi. 13 deplasman maçından 20 gol atan Amedspor, kalesinde 9 gol gördü. 

Amedspor’u şampiyon yaptılar, Diyarbakır’dan ayrıldılar Amedspor’u şampiyon yaptılar, Diyarbakır’dan ayrıldılar

ONBİNLERİN ÖNÜNDE GOL SAYISI ARTTI

Onbinlerce seyircisiyle evinde oynadığı maçlarda da aynı başarısını sürdüren Amedspor, evindeki 12 maçta 26 gol atıp, 8 gol yedi. Grupta 48 gol atan İskenderunspor’dan sonra grupta en fazla gol atan takım Amedspor olurken, 15 gol yiyen Iğdırspor’dan sonra da 17 gol ile en az gol yiyen ikinci takım oldu. 

Amedspor FutbolcularAmedspor’un bu yıl elde ettiği istatistikler incelendiğinde, şimdiye kadar Play Off’a kaldığı maçlar dahil en iyi çıkışı yakaladığı bir sezon olarak değerlendiriliyor. 

Editör: Ferit Aslan