Ferit Aslan

Amedspor maçı için Diyarbakır’a gelen Duhok Futbol Kulübü Başkanı Abdullah Celal’in kıyafetleri nedeniyle 1 saat alıkonularak stadyuma sokulmadığı iddia edildi. 

Diyarbakır’da, geçen hafta sonu oynanan Amedspor-Iğdırspor maçına, Irak Birinci Futbol Liginde mücadele eden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi takımlarından Duhok Futbol Kulübünün Başkanı Abdullah Celal de davet edildi. 

P H O T O 2024 04 23 09 50 09Diyarbakır’a gelen Celal’in yöresel kıyafetleri ile Diyarbakır stadyumuna girerken giydiği kıyafetler gerekçe gösterilerek yaklaşık 1 saat polis tarafından alıkonulduğu ileri sürüldü. 

Duhok Futbol Kulübü sözcüsü Şvan Muhammed'in açıklamasına göre, Celal, Amedspor kulübünün daveti üzerine Diyarbakır'ı ziyaret etti ancak iddiaya göre Kürt geleneksel kıyafetlerini giydiği için Türk yetkililer tarafından bir saat süreyle alıkonuldu. 

Diyarbakır’da çocuk sürücüler 4 otomobile çarptı Diyarbakır’da çocuk sürücüler 4 otomobile çarptı

Amedspor yöneticilerinin devreye girmesiyle Duhok Futbol Kulübü Başkanı Abdullah Celal’ın daha sonra stadyuma girmesine izin verilirken, Celal maçı protokol tribününde izledi. 

Editör: Ferit Aslan