Amedspor, hem içeride, hem dışarıda şampiyon Amedspor, hem içeride, hem dışarıda şampiyon

Ferit Aslan

Amedspor’un bugün şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı Iğdırspor maçında önce tribünlerde kavga ve gerginlikler ile tartışmalar yaşandı. 

P H O T O 2024 04 21 18 39 44POLİS, YÖNETİCİ VE FUTBOLCU EŞLERİNİ BİLE ALMADI

Diyarbakır Stadyumunda oynanan ve Amedpor’un 2-0 kaybettiği maçtan önce, polisin stadyumun otoparkını maçın başlamasına 2 saat kala hiç bir aracı almaması tepkilere neden oldu. Oto parklara giden yolları araçları ile kapatan polisler, Amedspor’un bazı yöneticileri, futbolcu eşlerini ve basın mensuplarına araçları ile “Yer yok” gerekçesiyle stadyum otoparkına almadı. 

P H O T O 2024 04 21 18 43 57Polisin aldığı tedbirler nedeniyle araçlarını stadyumdan 1-2 kilometre uzaklıkta bulduğu yere park eden seyirciler, yürüyerek stadyuma ulaşmaya çalıştı. Stadyumun çevresindeki yollar trafik yoğunluğundan kitlenirken, stadyuma giriş kapılarında uzun kuyruklar oluştu. 

P H O T O 2024 04 21 18 43 59BATI TRİBÜNÜNDE TARAFTAR KAVGASI

Maç başlamadan yaklaşık 1 saat önce stadyum tamamen dolarken, batı tribününde taraftar arasında kavga çaktı. Yumrukların konuştuğu kavga uzun süre devam ederken, diğer taraftarların araya girmesi ile kavga sonlandırıldı. 

Photo 2024 04 21 18 43 57 2

PROTOKOL TRİBÜNDE 3 PARTİDEN VEKİLLER 

Yine maç başlamak üzere iken, protokol tribününde tartışma ve gerginlik çıktı. DEM Parti Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Adalet Kaya,  Mehmet Kamaç ve Cengiz Çandar, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Türkan Elçi, DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Büyükşehir Belediye eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un da izlediği maçta istiklal marşı sırasında gerginlik çıktı. 

Whatsapp Image 2024 04 21 At 18.38.00 (3)PROTOKOL TRİBÜNÜNDE GERGİNLİK VE TARTIŞMA

Protokol tribününde bulunan bir gazetecinin istiklal marşı sırasında görüntü çekmesi üzerine bir polisin kendisini neden saygı duruşunda bulunmadığı üzerine tartışma çıktı. Gazeteciyi almak isteyen polisler ile Amedspor yöneticileri arasında tartışma çıktı. Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, duruma müdahale ederek, gazetecinin alınmasını engellediği görüldü. 

Editör: Ferit Aslan