AMEDSPOR’A DESTEK TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?

Amedspor’a destek amacıyla düzenlenen toplantıya DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Başkanı Engin yeşil, OSB başkanı Mustafa Fidan, Baro başkanı Nahit Eren, Tabip Odası Başkanı Dr.Elif Turan, Eczacılar Odası Başkanı Turgay Yaşar, İHD Diyarbakır şube Başkanı Ercan Yılmaz, DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Yürk, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, Amedspor eski Başkanları Metin Kılavuz, Selahattin Yıldırım, İş insanları ile bazı STK ile meslek odalarının başkanları katıldı. 

Whatsapp Image 2023 12 20 At 12.12.14

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Amedspor YİK Başkanı Baysal, bugün gerek kentin tüm STK ve meslek oda temsilciler gerekse iş insanları ile Amedspor’un arkasında olduklarını göstermek için toplandıklarını söyledi.

Şampiyonluk giden takımın doğru bir düzlem içinde yolunu devam ettiğini belirten Baysal, “Küçük yaralarda alsak takımın ve Amedspor’un dik dik ayakta olduğunu görüyoruz.” dedi. 

“AMEDSPOR, TÜRKİYE VE DÜNYADA TEK ÖRNEK”

Uzun süreden beridir kentin STK’ları ve iş insanları ile ortaklaşarak bu ortamı sağlamaya çalıştıklarını  belirten Baysal, “Bir takım düşünün ki hiç bir şekilde kamudan, diğer kulüpler gibi yerel yönetimlerden destek almadan ayakta duruyor. Bu Kulübün adı Amedspor’dur. Tek başına gönüllülerin ve kentin tüm dinamiklerinin desteklediği bir küçültür. alıyorsa bunun adı Amedspor  Tek başına gönlülleriin desteklediği bir kulüptür. Bu Türkiye ve dünyaya örnek bir kulüp olduğunu gösteriyor” dedi. 

Spor bileşenleri ve başta Futbol Federasyonunun bu anlamda Amedspor’un bu bakışını görmese gerektiğini de söyleyen Burç Baysal, 
“7 yıldır deplasmanlarda taraftar yasağı ile karşılaşan bir takım aynı zamanda. Bunu rağmen dünyaları yıkıp yakmadan sadece demokratik tepkisini gösteren bir kulüpten söz ediyoruz. Amedspor’un destekleyenler tabiri caizse tekmeye kafasını koyan gönüllülerdir” diye konuştu. 

''CİNSİYETÇİ BAKIŞI YIKTI''

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan ise Amedspor sadece bir futbol takımı olmadığını, bugün kentin bütün STK ve meslek odası temsilcileri ile iş insanlarının burrada olmasının bunun göstergesi olduğunu söyledi.  

Amedspor’un aynı zamanda kadınlara cinsiyetçi ve eril bakış anlayışınıda yıktığını kendilerine gösterdiğini vurgulayan Turan, “ Tribünlerde kadınlar çocuklar maçırını izleyebiliyor. Ne yazık ki, Amedspor deplasman yasağı ile gündeme geliyor, ırkçı saldıralar maruz kalıyor. Amedspor’un sadece bir futbol takımı değil aynı zamanda STK'da olduğunu görüyoruz. Depremde ve pandemi de bize bunu gösterdi” dedi. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da, tüm STK başkan ve temsilcileri ile yönetimin her zaman yanında ve arkasında olduklarını yineledi. Kaya, Amedspor’un sadece yönetimin değil, kentin ve tüm bileşenlerinin takımı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“AMEDSPOR’DA FİNANSAL KİRLİLİK YOK, KENDİNİ YÖNETİYOR”

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

“Aziz başkan ve yönetiminin arkasındayız. Türkiye futbolunda yaşanan bireysel yönetimlerin yarattığı tamamen şiddete yönelim ,eğilim ve finansal kirliliklerin bu takımda olmadığı, bu takıma sivil toplumun sahip çıkması, ve kendi finansal anlamda katkısı ile doğru kontrol edilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Amedspor gibi bir kulübün ne kadar önemli ve gerekli olduğunu gösteriyor. Kulübümüzü her anlamda destekleyeceğiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu desteklerin devam etmesini rica ediyoruz. Hem katkı koyarak hemde maçlarına gelerek Amedspor’u destekleyerek desteklemelerini istiyoruz.”

DTSO Başkanı Kaya, sezona çok iyi başladıklarını,  dönen dönem futbolda bazen duraklama dönemleri olubiliceğini de belirterek, “İnşallah bugünkü maç bunun önemli bir çakışı olacaktır. ‘Bu sene o sene’ sloganını inşallah Diyarbakır, Türkiye ve dünyanın her yerindeki Amedspor taraftarlarını sevindirecek bir şampiyonluk ile taçlanacaktır.. Bugünkü maça destek vermeleri için herkese tribünlere davet ediyoruz” diye konuştu.

“AMEDSPOR, SADECE BİR FUTBOL TAKIMI DEĞİLDİR”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise, Diyarbakır’da oluşan bu görüntünün Amedspor’un kemliği olduğunu ifade ederek, “Amedspor, Diyarbakır’a Amed’i heyecanlandıran bir takımdır. Amedspor sadece bir futbol takımı değil, bütün olanaksızlıklara rağmen kendi kentinin yarattığı destek ile ayakta duran bir kulüp ve bugün şampiyonluğa ilerliyorsa bu kıymetlidir.  Amedspor’un gücünün nerdeden geldiğini bu kentteki bütün STK ve meslek örgütlerinin sahip olduğu gücü bu kenten mücadele gücünden alıyor. Biz başarılı olmak için bütün çabayı serf edeceğiz. SpOra bakış açısı ile dünyana önemli bir model oluşturacağız. 

“HERKES BİZE AMEDSPOR MODELİNİ SORUYOR”

Son konuşmayı yapan Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Amedspor’u bugünlere getiren eski başkanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Amedspor etrafından kenetlenen sivil toplum kuruluşu ve iş ansanlarına bir kez daha desteklerinden dolayı teşekürr etti. Herkesin kendilirene hiç bir kurum ve kuruluşun desteği olmadan Amedspor’un bunu nasıl sağladığını sorduğunu söyleyen başkan Elaldı, konuşmasını şeyle tamamladı:

“İNŞALLAH SONU MUTLU BİTECEKTİR”

“Bugün burada oluşan bu tablo bunun yanıtıdır. Bütün bölgenin STKları, iş insanları ,dernekleri bütün kurum ve kuruluşları sürekli Amedspor’un vardığında ve arkasında olmuştur. Böyle bir görüntü için büyüklerime ve STK temsilcilerini, başkanları her kese teşekkür ediyorum. Bu durum bizi gururlandırıyor. Perçinleştiriyor. Hedefimize sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. İsteğimiz önemli bir sene ve bu ligin zorluklarını iyi biliyoruz, her zaman dediğimiz gibi bu desteğe bütün Amed’in bütün halkın ve takımın desteğe ihtiyacı vardır. İnşallah sonu mutlu biticektir.”

Kaynak: Özgür Ayaydın