Özgür Ayaydın

Amedspor maç öncesinde 50 puanla 2. sırada, Derincespor ise 23 puanla 13. sırada yer alıyor. Diyarbakır temsilcisi bugünkü maçtan 3 puanla ayrılması halinde lider Iğdır'ın 1 puan üzerine çıkacak.

Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maçta 8 puan toplayan ve geçen hafta ''bay'' takım olduğu için maç yapmayan Derincespor da galibiyet alıp alt sıralardan uzaklaşmak istiyor.

Amedspor ve Derincespor son maçlarında aynı takımla karşılaştı. Önceki hafta deplasmanda Uşakspor’u 7-1 yenen Derincespor, bu hafta ''bay'' takım olduğu için maç yapmazken, Amedspor ise pazar günü karşılaştığı Uşakspor’u 8-0 yendi.

LİDER OLMA ŞANSINI YAKALAYACAK

Öte yandan,  Amedspor bu hafta Kırmızı Grup'ta lider olmanın hesabını yapıyor. Geçen hafta lider Iğdır'ın Kastamonu maçına berabere kalması, kendisinin ise evinde Uşakspor'u yenmesi sonucunda lider ile arasındaki puan farkını 2'ye indirmişti.

Amedspor,  pazar günkü Derincespor maçını kazanması halinde  Iğdırspor ''bay'' takım olduğu için maç fazlasıyla liderliğe yükselecek.

Derince'nin doğal çim olan ve pek futbol oynamaya elverişli olmayan stadyumu yerine maçı Kocaeli Stadyumunda oymaka isteyen Amedspor. girişimlerde bulundu. 

Futbolcuların sakatlanmasına yol açma ihtimali yüksek olan sahada oynamak istemeyen Amedspor'un talebine, hem Derincespor hem de Kocaelislor yönetimlerinin olumsuz yanıt verdi.

CANLI İZLENEBİLECEK

Amedspor-Derincespor maçı yarın saat 14.00'ten itibaren Filbox platformundan canlı olarak yayınlanacağı belirtildi.

AMESPOR TARAFTARINA YASAK

Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karara göre Belediye Derincespor – Amedspor maçı “Yüksek Riskli maç” olarak görüldü. Bu nedenle maça Amedspor taraftarı alınmayacak.

Editör: Özgür Ayaydın