Turkcel Kadın Futbol Süper Liginde mücadele eden Amedspor, 20 Ocak günü sahasında Gaziantep SLG Spor'u ağırlayacak.

Ancak önceki gün Beşiktaş ile oynanan ve ALG Spor'un 2-1’lik galibiyeti ile sonuçlanan maçın ardından Beşiktaş, Patricia Seteco hakkında iddiada bulundu.

Beşiktaş Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Gaziantep ekibi ALG Spor'da forma giyen Angolalı futbolcu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun 'erkek' olduğuna yönelik açıklama yaptı.

Amedspor'un Rakibinde2

Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Bunun üzerine açıklama yapan ALG Spor iddianın hiçbir bilimsel ya da hukuki dayanağı bulunmadığı gibi, akla ve mantığa aykırı olduğunı belirtti.

Bu iddianın kulübümüzün haklı galibiyeti sonrası ortaya atılması, ALG Spor’un haklı galibiyetini gölgeleme maksadı taşıdığı aktarılan açıklamada şunlara yer verildi:

''Dış görüntüsü ile cinsiyet tahlili yapmak alçaklıktır” Futbolcumuz Patricia Seteco aslen Angola vatandaşıdır. Ülkesinde doğduğu günden bugüne kadar kadın kimliğine sahip birey olup oynadığı bütün kulüplerde kadın futbolcu olarak sahalarda başarı ile yer almıştır. Bu tarzda açıklamalar, cinsiyetleri ile değil başarıları ile ön planda olmak isteyen sporcu ve sporcu ailelerini yaralamaktadır. Bu açıklamanın sahiplerinin cinsiyetçi ayrımcılık ile insani bir suç işlediklerini bilmeleri gerekir. ‘'

Beşiktaşlı yönetici hakkında gerekli yasal başvuru yapılacağı aktarılan açıklamada, "Gerek kulübümüz nezdinde, gerekse de futbolcumuz Patricia Seteco’nun insani haklarını koruyacak şekilde yasal başvurularımızı yapacağımızı kamuoyuna duyurur, mağlubiyeti bu şekilde perdelemeye çalışan Beşiktaş yöneticilerinin bu davranışlarını kamuoyunun vicdanına havale ederiz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Özgür Ayaydın