Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı görülecek. Kar yağışının etkili olacağı illerde, öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki, “Yarın okullar tatil mi? 16 Ocak Salı günü okullarda kar tatili olacak mı?” İşte 16 Ocak Salı kar tatili olan iller listesi…

16 OCAK 2024 YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Yarın, yani 16 Ocak Salı günü okulların tatil olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Valiliklerden konuyla ilgili duyuru yapılması halinde, haberimizden takip edebilirsiniz. Şu ana kadar kar tatili ilan eden iller şunlar:

TRABZON’DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA!

Trabzon’da hafta sonu yaşanan karlı ve buzlu hava, pazartesi günü de devam ediyor. Trabzon Valiliği, ildeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Anneler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Anneler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

HAKKARİ’DE KAR TATİLİ!

Hakkari’de kar yağışı aralıksız sürüyor. Valilik, olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN’DA BAZI İLÇELERDE KAR TATİLİ!

Giresun’da kar ve buzlanma riski nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma riskinden ötürü Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime pazartesi günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları kaydedildi.

Editör: Ayşegül Yaşar