Nazmi Kahraman

Yerel seçimlerde İYİ Partinin GİK toplantısında CHP ile iş birliği kararı çıkmazken, İYİ Partili Mehmet Salim Ensarioğlu, çıkan karara uyacağını, ancak iş birliğinden yana olduğunu söyledi.

“BEN CHP İLE İŞ BİRLİĞİ TARAFTARIYIM”
Diyarbakır’da bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salih Ensarioğlu, gazetecinin İYİ Parti ile CHP’nin başta İstanbul ve Ankara’da iş birliği konusundaki soru üzerine, “Ben partinin aldığı karara uyarım ama ben iş birliği taraftarıyım. Daha önce üç toplantı oldu, üçünde de iş birliği oyu kullandım ve o toplantılardan iş birliği kararı çıktı. Ankara ve İstanbul’da iş birliği olmalı, diğer il ve ilçelerde de teşkilatlara yetki verilmesinden yanalım” dedi. 

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

151E3F45 B290 4779 9Dbe A80A968E5150

Ensarioğlu, İYİ Parti GİK’ten iş birliği kararı çıkmamasının partide sıkıntı yaratıp yaratmayacağı ile ilgili soru üzerine ise, “Bu karar rahatsızlık yaratır. Şöyle rahatsızlık yaratır. Partilerde Ankara İstanbul'da Ekrem’ciler ve Mansur’cular oluşmuş. Bu parti meselesi değil. Evet, yani İstanbul'da CHP kazanmıyor artık Ankara'da CHP kazanmıyor, Mansur’cular oluşmuş. Bu Mansur’cular bizim içimizde de var. Ak Parti ve CHP’de de var yani. Mansur’un Ankara’da iyi çalıştığına inanıyorum. AK Parti İstanbul’da aday bulamıyor ama Ankara’da Turgut Atınoku’u Mansur’un karşısına çıkarabilirler. Olay parti meselesi olmaktan çıkıp Ekrem’ciler ve Mansur’cular olayına dönüşmüştür” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan