İstanbul’da kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kar yağışı heyecanı da arttı. İstanbul Valisi Davut Gül, kış tedbirleri toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul’a karın ne zaman yağacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, 26 Kasım Pazar günü İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek, hangi bölgelerde etkili olacak? İşte İstanbul’da kar yağışı ile ilgili tüm detaylar…

İstanbul’da sonbaharın son günlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü. Geçtiğimiz hafta sonu şehrin yüksek kesimlerinde görülen mevsimin ilk kar yağışı, kısa sürede yağmura dönüştü. Ancak kar severlerin yüzünü güldürecek bir haber de İstanbul Valisi Davut Gül’den geldi. Vali Gül, kış tedbirleri toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul’a karın ne zaman yağacağını açıkladı.

26 KASIM’DA KAR YAĞACAK

Ani dolu yağışı korku yarattı Ani dolu yağışı korku yarattı

Vali Gül, “İstanbul’umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için 'Kış Tedbirleri Toplantısı’nı yaptık. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul’umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız. Afet çalışma grupları işine hakim olacak ve talepler ivedi bir şekilde yerine getirilecek. Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah, İstanbul’umuzda kar sürecini yüz akı ile atlatacağız” dedi.

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGELERDE ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları, çarşamba gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacak.

Ancak pazar günü kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olmasıyla birlikte, sıcaklıklar 9 derece birden düşecek.

Pazar gününden itibaren birçok ilde kar yağışı etkili olurken, İstanbul’da da kar yağması bekleniyor.

Kar yağışının şehrin yüksek kesimlerinde daha yoğun olması, düşük kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, İstanbul’da kar yağışı pazar günü başlayacak ve pazartesi gününe kadar devam edecek. Salı günü ise hava açacak ve sıcaklıklar yükselmeye başlayacak. Kar yağışının şehir hayatını olumsuz etkilememesi için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

KAR TOPU OYNAMAYA HAZIR OLUN

İstanbul Valisi Davut Gül’ün kar yağışı müjdesi, kar severleri sevindirdi. Özellikle çocuklar, kar topu oynamak ve kardan adam yapmak için sabırsızlanıyor.

Kar yağışının hafta sonuna denk gelmesi, ailelerin de planlarını değiştirdi. Bazı aileler, karın tadını çıkarmak için piknik yapmayı, bazıları ise kayak yapmak için şehir dışına çıkmayı planlıyor.

Kar yağışının keyfini çıkaracak olanların, sağlıklarına dikkat etmeleri ve soğuk algınlığına karşı tedbir almaları gerekiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar