Çoğu kişi tarafından pek bilinmeyen özelliklere sahip baykuş nerede görüldü. Gizemli canlı hakkında bilinmeyenler.

Bir baykuş avını öldürülmesi oldukça korkunçtur. Yırtıcı ilk önce avını pençeler. Daha sonra güçlü pençeleriyle ezerek öldürür. Bu işlemin ardından büyüklüğe bağlı olarak avı ya bütün olarak yer ya da parçalar. Kemik gibi sindirilemeyen parçaları ise kusarak çıkarır.

Amedsporlu futbolcular maç sonu konuştu:"Yaşasın güneydoğu çocukları" Amedsporlu futbolcular maç sonu konuştu:"Yaşasın güneydoğu çocukları"

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Elvendi köyünde görüldü. Nesli tükenme tehlikesi altında olan Boynuzlu Baykuş, köylülerin hem şaşkınlığını hem de merakını uyandırdı. Şimdi ise Diyarbakır merkezinde çift halinde görünmeye başladı. Peki, bu nadir görülen canlıyı Diyarbakır’a çeken şey neydi? 

Boynuzlu Baykuş Heyecanı

Özellikle çam ağaçlarını tercih eden boynuzlu baykuş 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti. Aileler gelen baykuşa, su ve yem vererek bahçelerinde kalmasını sağlıyor. Diyarbakır Kayapınar Dicleket Gökkuşağı villalarında çift olarak görüldü. Site sakinleri nadir görülen bir misafiri fark etti. Türünün tehlike altında olması sebebiyle, görenleri hem şaşırttı hem de heyecanlandırdı. Aileler ilk defa böyle bir canlıyla karşılaşmanın verdiği heyecanı yaşadı. 

Boynuzlu baykuşun önemi 

Boynuzlu baykuşlar, gizemli görünümleri ve nadir bulunmalarıyla bilinir. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu canlılar, doğa ve vahşi yaşam koruma çabalarında önemli bir yere sahiptir. Diyarbakır'da bir Boynuzlu Baykuş’un görülmesi, bu türün korunması ve yaşam alanlarının genişletilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor.

Doğal yaşamı korunması 

Nesli tükenmekte olan türlerin korunması, ekosistemlerin sağlıklı bir şekilde işlemesi için elzemdir.

Diyarbakır'da sürpriz karşılaşma, hem yerel halkın doğaya olan ilgisini artırdı hem de nesli tükenmekte olan türlerin korunması konusunda yeni bir farkındalık yarattı. Boynuzlu Baykuş’un bu sürpriz ziyareti, doğal yaşamın korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Boynuzlu Baykuş Özellikleri Neler?

Yukarıda baykuşlar hakkında oldukça enteresan bilgiler bulunuyor. Bu bilgilerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
Avını bütün olarak yutar.
Sessiz uçar.
Üç göz kapağı vardır.
Çok güçlü işitme duyusuna sahiptir.
Dişi baykuşlar erkeklerden daha saldırgandır.
Kamuflaj konusunda çok başarılıdır.
Çok fazla sayıda kemirgen yerler.
Bazı baykuşlar tıslama sesi çıkarır.
Cin baykuşu kaktüste yaşar.
Gelişmiş görme yeteneğine sahiptir.
Tüm baykuş türleri gececi değildir.
Bazı baykuşlar diğer baykuşları avlayabilir.
Kafalarını 360 derece döndüremez.

Editör: Aziz Fidancı