Diyarbakır merkez Bağlar Kaymakamlığı ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun (DDT), işbirliğiyle  "Tiyatro Sanata Bağlar Projesi"yle binlerce çocuk tiyatronun büyüsüne kapılacak.

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Bağlar Kaymakamlığı ve DDT'nin işbirliğiyle özellikle daha önce tiyatro oyunu izlememiş çocukları tiyatroyla tanıştırmak amacıyla hazırlanan "Tiyatro Sanata Bağlar Projesi" 13 Şubat'tan itibaren hayata geçirildi,

Proje kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir belediyelerinin araç desteğiyle ilkokullardan alınan öğrenciler, DDT'nin Kayapınar Kültür Merkezi'ne getiriliyor.
 Minikler, DDT oyuncuları tarafında  sahnelenen "Sayı Dedektifleri" adlı oyunu izledikten sonra araçlarla yeniden okullarına bırakılıyor. 

Projeyle birlikte şu ana kadar 4 bin 440 öğrenci oyunu izledi. Bu ayın sonunda tamamlanacak proje kapsamında ilçe merkezi ve kırsaldaki toplam 7 bin 655 öğrencinin tiyatro ile buluşması planlanıyor.

OYUNU İZLEYEN ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Hakan Çetinkaya,  projeyle binlerce öğrenciyi sanatla buluşturarak, onların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, "
İlk defa tiyatro oyunu izleyen çocuklar var. Çocuklarımıza sanatı aşılamayı çalışıyoruz. Oyunu izleyen çocuklar mutlu, eğlenceli ve coşku dolu bir şekilde ayrılıyor." dedi.
 DDT Müdür Yardımcısı Oğuzhan Yücel de yeni sezona "Tiyatro Her Yerde" sloganıyla başladıklarını söyledi.

Öğrencilerle böyle bir projede bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Oğuzhan, "Yürüttüğümüz bu ortak projede asıl amacımız, kırsal kesimlerde özellikle sanatla ve tiyatroyla buluşmamış çocuklarımıza ulaşmak. Onlara bir şeyler aşılayabilmek, sanatı tattırabilmek ve sevdirebilmek istiyoruz. İlerleyen yaşlarında kendilerine ışık olmanın zeminini oluşturmayı hedefledik." diye konuştu.

Oyunu izleyen 4. sınıf öğrencisi Nisanur Taş ise, daha önce hiç tiyatro oyunu izlemediğini belirterek, "Bundan böyle hep gelmek istiyorum" şeklinde duygularını ifade etti.

Editör: Meral Özdemir