Diyarbakır'ın 119 bin 972 nüfusa sahip Bismil ilçesinde 123 mahalle bulunuyor. İlçenin en büyük mahallesi olan Akpınar’da şimdiye kadar 7 muhtar adayı çıktı. Bunlardan biri de ilçenin tek kadın muhtar adayı olan 30 yaşındaki Çiğdem Özdemir. Sokak hayvanları ve kadınlara öncelik verdiği projeleri ile mahalleyi yönetmeye talip olan Özdemir, özellikle kadınlardan büyük ilgi görüyor.

A W154023 02

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

İktisat ve çocuk gelişimi bölümü mezunu olan Özdemir, muhtarlığı ek iş değil tek iş olarak düşündüğünü belirterek, “Mahallemizde özellikle kadınlarımız için yapacağım çok şey var. Hastane servis sayısı artırılıp saatleri genişletilecek, gece saatlerinde nöbetçi hastane servisi olacak. Sokak hayvanlarının aşılatılıp belediyeyle koordineli şekilde barınaklara yerleştirilip, mahallede özellikle çocukların korku ve endişesinin ortadan kalkmasını sağlayacağım. İhtiyaç sahipleri faydalansın diye her sokağa giysi kutuları yerleştireceğim” dedi.

Projelerinin büyük bölümünün çocuklara ve kadınlara yönelik olduğunu belirten Özdemir, gençleri, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve bunlara yeltenmelerini engellemek için spor aktiviteleri düzenleyeceğini anlattı. 

Mahallede akran grupları oluşturup yatkın oldukları spor faaliyetleri neyse o dallarda etkinlikler düzenlemek için gençlik merkezi ile koordineli çalışacağını dile getiren Özdemir, “Sokaklarımız haftada iki gün sokak temizleme aracıyla temizlenecek. Kadınlarımızı sosyal ortamlara dahil etmek için aile destek merkezlerinde, halk eğitim merkezinde bulunan kurslara kayıtlarını yaptıracağım ve ihtiyaç sahibi olan kursiyerlere ödenek çıkarılmasını sağlayacağım” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ