Çakralar, vücudumuzun enerji merkezleri olarak bilinir ve yaşam kalitemiz açısından büyük önem taşır. Pek çok kişi, farkında olmadan çakra tıkanıklığına bağlı bahtsızlıklarla boğuşabilir. Ancak bolluğu ve bereketi çağıran çakra nasıl aktive edilir ve çakraları aktive etmek için neler yapılmalıdır? İşte detaylar...

Hindu ve Budist inanç sistemlerinde enerji merkezlerini temsil eden çakralar, vücudun belirli noktalarında bulunur ve ruhsal ve fiziksel sağlığımızı etkiler.

ANA ÇAKRA BÖLGELERİ VE AKTİVASYONLARI:

Kök Çakra

Temel güven, güvenlik ve dayanıklılıkla ilişkilidir. Aktivasyon için yerle temas, doğa yürüyüşleri, kök sebzelerin tüketimi ve kırmızı giysiler giyme önerilir.

Sakral Çakra

Duygusal dengenin ve yaratıcılığın merkezi olarak görülür. Aktivasyon için sanat yapma, dans etme, yüzme ve portakal ve tatlı besinlerin tüketimi önerilir.

Güneş Çakra

Kişisel güç, özsaygı ve iradeyi temsil eder. Aktivasyon için yoga, tai chi gibi egzersizler, güneşe maruz kalma ve sarı renkli giysiler giyme önerilir.

9 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 9 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

Kalp Çakra

Sevgi, şefkat ve bağışlamayı ifade eder. Aktivasyon için kalp odaklı meditasyonlar, doğa yürüyüşleri ve yeşil ve pembe renklerde giysiler giyme önerilir.

Boyun Çakra

İfade, iletişim ve yaratıcılığı simgeler. Aktivasyon için sessizlik meditasyonları, şarkı söyleme ve mavi renkli giysiler giyme önerilir.

Alın Çakra

Zihinsel netlik, içgörü ve ruhsal bağlantıyı ifade eder. Aktivasyon için göz yogası, meditasyon ve mor renkli giysiler giyme önerilir.

Tepki Çakra

Ruhsal bağlantı, bilgelik ve evrensel bilincin merkezidir. Aktivasyon için meditasyon, mantralar ve beyaz veya mor renkli giysiler giyme önerilir.

Editör: Ayşegül Yaşar