Temizlik ürünleri, evdeki hijyeni sağlamak için kullanılsa da, aslında sağlığa zararlı maddeler içeriyor.

Kimyasal içerikli temizlik ürünleri, hem ciltte hem de solunum yollarında tahrişe, alerjiye, enfeksiyona ve hatta kansere neden olabiliyor.

Bu nedenle, temizlik ürünleri seçerken, doğal ve organik olanları tercih etmek veya evde kendi temizlik ürünlerinizi yapmak gerekiyor.

Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki

CANAN KARATAY’DAN TEMİZLİK ÜRÜNLERİ UYARISI

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, temizlik ürünleriyle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Karatay, bulaşık ve çamaşır makinelerinde kullanılan deterjanların zehirden farksız olduğunu belirterek, kendi evindeki temizlik yöntemini paylaştı.

Karatay, “Deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil, normal sabunla yıkayın” dedi. Karatay, ayrıca bulaşık yıkarken sünger kullanmadığını, bez kullandığını ve sık sık yıkadığını söyledi.

CANAN KARATAY’IN DOĞAL TEMİZLİK YÖNTEMLERİ

 Prof. Dr. Canan Karatay, temizlik ürünleri yerine doğal yöntemler kullanarak, hem sağlığını hem de çevreyi koruduğunu belirtti. Karatay, çamaşır ve bulaşık yıkamak için kullandığı yöntemleri şöyle anlattı:

·        Çamaşır yıkamak için sodyum bikarbonat kullanın. Sodyum bikarbonat, hem lekeleri çıkarır hem de çamaşırları yumuşatır. Ayrıca, çamaşırların renklerini korur ve kötü kokuları giderir. Çamaşır makinesinin deterjan gözüne bir yemek kaşığı kadar sodyum bikarbonat koyun ve normal şekilde yıkayın.

·        Bulaşık yıkamak için normal sabun kullanın. Bulaşık makinesinde kullanılan tabletler, kimyasal maddeler içerir ve bulaşıklarda kalıntı bırakabilir. Bu da sağlığınızı tehdit edebilir. Bunun yerine, bulaşıkları elde normal sabunla yıkayın. Sabun, hem bulaşıkları temizler hem de parlaklık verir. Ayrıca, bulaşık yıkarken sünger yerine bez kullanın. Süngerler, bakteri üretmeye meyillidir. Bezleri ise sık sık yıkayın.

Editör: Özgür Ayaydın