Vatandaşların olmazsa olmazlarından olan sebze ve meyvelerin fiyatı cep yakmaya devam ediyor. Sebze ve meyvesini Antalya, Mersin gibi kentlerden karşılayan Diyarbakır'daki marketlerde Çeri Domatesi'nin fiyatı görelere "O kadar da olmaz "dedirtti.

Çeri Domates 3

Antalya Ticaret Borsası tarafından açıklanan Mart ayı Antalya Toptancı Halleri Endeksi sonuçlarına göre geçen ay Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi yıllık yüzde 0,10 azaldı,  fiyat endeksi yüzde ise 105,81 artış gösterdi.

Çeri Domates 4

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

Yüzde 105, 81 artış gösteren domates fiyatı, ihtiyaçlarını bu ilden karşılayan diğer illerdeki fiyatlara da yansıdı. Geçen hafta marketlerde kilos 85 liraya satılan Çeri Domatesi, Ramazan Bayramına bir kaç gün kalan yeniden arttı ve 95 liraya kadar yükseldi. Vatandaşa "Çeyrek altın değil Çeri Domatesi" dedirten fiyatların, önümüzdeki bir kaç günde yeniden artması bekleniyor.

Çeri Domates 2

Ramazan ayında evlerine az da olsa sebze ve meyve götürmek isteyen vatandaşlar, fiyat etiketleri karşısında geri adım atmaak zorunda kalıyor. Daha çok semt pazarlarının yolunu tutan vatandaşlar, "Buradan da filelerimiz tam dolduramadan çıkmak zorunda kalıyoruz. Her şey çok pahallı. Alacak gücümüz kalmadı." şeklinde şikayette bulunuyor.
 

Editör: HABER MERKEZİ