Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan dava nedeniyle 7 yıldan fazla bir süredir Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, bugün yaşamını yitirdi. 

-349

Uzun süredir eşi Sadiye Demirtaş ile bir çok rahatsızlığı bulunan Tahir Demirtaş’ın kalp rahatsızlığı nedeniyle bugün sabah saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki evinde yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Tahir Demirtaş, Mayıs seçimlerinden öncede kalp krizi geçirmiş, böbrek sorunu olan eşi Sadiye Demirtaş ile hastanede tedavi altında iken, Adalet Bakanlığından izin alan Demirtaş, Diyarbakır’a gelip kendilerini ziyaret etmişti. 

OĞLUNU ZİYARETE GİDERKEN KAZA GEÇİRMİŞTİ

Tahir Demirtaş, eşi v e çocukları Edirne Cezaevinde Selahattin Demirtaş’ı ziyarete giderken, kaza geçirmiş yaralanmışlardı.

Demirtaş, hala devam eden Kobani olayları davasındaki son beyanlarında ailelerinin yaşadığı bu durumu anlatmış ve ailesinin kendisini görmeye gelirken kaza geçirdiğini de belirtmişti. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Editör: Ferit Aslan