Özgür Ayaydın

2 haftadır Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin'de görülen sis, özellikle Diyarbakır'da etkili oluyor. 

Sıcak ve nemli havanın soğuk havayla karşılaşmasıya oluşan sis akşam saat 18.00 sıralarında başlayıp, ertesi gün saat 12.00’ye kadar etkisini sürdürüyor.

1 kilometrenin altına inen görüş mesafesine pus, 500 metrenin altına inince sis ve 200 metrenin altına inmesine ise yoğun sis diye tabir ediliyor.

UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

Dün İstanbul'dan 3 müretebat ve 8 sivil yolcuyla havalanan özel jet, saat 11.20 sıralarında Diyarbakır Havalimanına iniş yapmak isterken pistten çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazadan sonra uçuşlar durduruldu. Alınan tedbirlerin ardından Diyarbakır Havaalanı'ndaki uçuşlara 8 saat sonra yeniden başlandı. Ancak akşam sis etkisini artırması dolayısıyla bazı uçuşlar iptal edildi, diğerleri ise Şanlıurfa ve Elazığ havalimanlarıdan gerçekleştirildi.

Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni Diyarbakır Park 75'te yoga şöleni

Yolcularını Diyarbakır Havalimanı'ndan alan havayolu şirketleri ootbüslerle uçak seferlerini gerçekleştirdiği Şanlıurfa, Mardin ve Elazığ'a taşıyor.

SİS 3 GÜN DAHA ETKİLİ OLACAK

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın yanı sıra Şanlıurfa ve Mardin'in kuzeyinde sisin 3 gün daha etkili olması bekleniyor.

Bu nedenle bugün, yarın ve sonraki gün özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun sis dolayısıyla  uçak seferlerinde aksamalar olabilir. Bu nedenle mümkünse bu günlerde 12.00-18.00 saatleri arasındaki uçuşların tercih edilmesi öneriliyor.

3 Ocak 2024 Çarşamba günü ise bölgede yağışı hava hakim olacağı tahmin ediliyor. Yağışın il merkezlerinde yağmur, dağlık kesimlerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde olmas bekleniyor.

Editör: Özgür Ayaydın