CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik yaptığı açıklamada, CHP Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi; "Halkın içine çıkamıyoruz"dedi. 

Seçim çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan Atik, Köksal'ın partiden ihracını istedi. Atik, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

"Belediye başkan adayımız Burcu Köksal talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Arkadaşlar biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkın partisiyiz. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, tüm kavimlerin partisiyiz. Herkese kucak açan bir partiyiz. Öyle ırkçı söylemlerde bulunan hiç bir insana yer yoktur bu partide. Onun için öncelikle sayın genel merkezimize sesleniyoruz. Bu tip ırkçı insanların, bu tip kendini bilmez hadsiz insanların bu partide yeri yoktur. Derhal bunların ihracını istiyoruz. Yani daha Bolu'nun o talihsiz açıklamalarını hazmetmezken böyle bir açıklama, böyle talhisiz bir açıklama bizi çok yaralamıştır. Onun için bu seviyesiz kadının bizim partimizden biran önce özür dilemesi lazım, Kürt halkından özür dilemesi lazım, DEM Partisi'nden özür dilemesi lazım.Çünkü bizim partimiz içinde özgürlüklerin, insan haklarının olduğu bir partidir. Böyle bir insana kucak açmak, bu partide barındırtmak, partimizi yaralar, halkımızı yaralar. Biz halkın içine çıkamıyoruz, herkes bizden hesap soruyor."

Editör: HABER MERKEZİ