Bölgede petrolün çıkarıldığı Batman, Şırnak ve Adıyaman Milletvekilleri, çıkarılan petrolden maden gibi illerine hak verilmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü.

Söz konusu bu girişim ve görüşmeyi AK Parti Batman Milletvekilli Ferhat Nasıroğlu paylaştı. Nasıroğlu, sosyal medya hesabında, “Bölgemizi ayağa kaldıracak önemli bir projeye Milletvekillerimiz imza atıyorlar” başlığı ile duyurdu. 

Erzincan İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Erzincan İliç’te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

F-f7kBDagAA-Sh2

Nasıroğlu, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve Adıyaman Milletvekili İshak Şan ile birlikte bölge için büyük bir girişimi başlatmanın heyecanını ve gururunu taşıdıklarını belirterek, “Türkiye'de çıkarılan petrolün değerini bilmekteyiz. Ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak, bütçede en büyük ithalat kalemimizi oluşturan enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak açısından da çok önemli olduğunu bilmekte ve bu bilinçle hareket etmekteyiz” dedi.

PETROL 3 İLDEN ÇIKARILIYOR

Nasıroğlu, Türkiye'de petrolün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Batman, Şırnak ve Adıyaman gibi illerden çıkarıldığını ifade ederek, “Bu bölgelerdeki petrol rezervleri, Türkiye'nin toplam petrol üretiminin büyük kısmını karşılamaktadır. Ancak bölgemize etkisi son derece az olmaktadır. Bu amaçla Türk Petrol Kanunu’nda değişiklik yapılması amaçlamakta ve çalışmalar yapmaktayız” dedi. 

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini belirterek, devamla şöyle dedi:

“DEVLET HAKKI'NDAN MADEN KANUNU GİBİ PAY İSTİYORUZ”

“Görüşmede, 3213 Sayılı Maden Kanunu’na göre çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatının %4’ü ‘Devlet Hakkı’ olarak ayrıldığını ve bu ‘Devlet Hakkı’nın’ yarısının ise madenin çıkarıldığı İllerdeki Özel İdare ve İlçelerde de Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldığını vurguladık. Türk Petrol Kanunu’nda ise ‘Devlet Hakkı’ ile ilgili olarak petrolün çıkarıldığı İl’e herhangi bir pay ayrılmadığını söyledik. Bölgemizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Maden Kanunu’nda olduğu gibi petrolün çıkarıldığı İl’e verilmesi gerektiğini tüm detayları ile görüştük. Bu konunun takipçisi olduğumuzu değerli hemşerilerimizle paylaşıyor, Türkiye Yüzyılı’nın özellikle bölgemizde yaşanacağını vurguluyoruz.”

Editör: Ferit Aslan